Белият дом: Европейската интеграция на Македония не трябва да се отлага повече

1
Славянка Петровска: Необходимо е незабавно положително решение за започване на преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС
Славянка Петровска: Необходимо е незабавно положително решение за започване на преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС

Европейската интеграция на Северна Македония не трябва да се отлага повече

Това е позицията на Аманда Слоут, специален помощник на президента Байдън и директор по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност в Белия дом, съобщи пресслужбата на македонското правителство, цитирано от OFFNews.

Македонският министър на отбраната Славянка Петровска се е срещнала в Белия дом с Аманда Слоут, Дейвид Фабрицки - директор по въпросите на НАТО и Европа, и Адмир Музурович - директор по въпросите за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност.

Според пресслужбата на македонското правителство Аманда Слоут е изразила "силна и непоколебима подкрепа за европейската интеграция на Северна Македония".

На срещата в Белия дом Петровска е заявила, че е необходимо незабавно положително решение за започване на преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС, тъй като по този начин ще се засили сигурността на региона като важна геополитическа част от Европа и ще бъде предотвратено влиянието на трети страни в Западните Балкани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    100% Pure USA mind
    Алооооо америкаците я си гледайте работите бе!На всяка манджа магданоз и мерудия са!Искам да им кажа от все сърце ДУМК@Й ТЕ СЕ ЧАКАЛИ МРЪСНИ!
  • 7
    2
    многогодишен въпрос
    Докога все още сащ ще се месят и ще командват из държави и съюзи?
  • 9
    1
    русенец
    Памперсът вместо да дава акъл, и да произвежда нови каши, по-добре да сърба тези, които вече е създал!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари