БДЖ няма да съкращава служители и влакове до 4 месеца

0
До 4 месеца трябва да има стратегия за развитието на БДЖ
До 4 месеца трябва да има стратегия за развитието на БДЖ Видео: Кис 13

До 4 месеца трябва да има стратегия за развитието на БДЖ като преди това да не се съкращават служители и влакове. Решението е било взето единодушно в комисията по транспорт в парламента. До връщането на нещата в изходна позиция се стигна, след като първото премахване на 38 губещи разписания предизвика голям политически и обществен отпор по места, а синдикатите заплашиха с протести.

Транспортната комисия е подкрепила и предложение на министър Ивайло Московски и министерството на финансите да трансформира целевото плащане към кредиторите в субсидия за БДЖ. От комисията настояват и за връщане на спрените до момента 38 разписания в технически възможния срок. От ръководството на БДЖ уверяват, че необходимите на общините влакове ще бъдат върнати.

Според експерти обаче, дори и прехвърлянето на парите като субсидия да се състои, това би спечелило само малко време на железопътната компания, която работи на загуба от години и не може да се разплати с кредиторите си. В същото време, прекратената оптимизация на мрежа и на служители само доказва за пореден път, че реформите в железницата са малко вероятни.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари