България скърби за Стефан Данаилов

0
Със Стефан Данаилов си отива една епоха
Със Стефан Данаилов си отива една епоха

Легендата на българското кино си отиде на 76-годишна възраст.

Известни личности от обществения и културен живот изказаха съболезнования на близките на легендата на българското кино – Стефан Данаилов.

Обичаният български актьор си отиде в сряда на 76-годишна възраст. Сред изказалите съболезнования са колегите му от НАТФИЗ премиерът Бойко Борисов, министърът на културата Боил Банов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В памет на Данаилов днешното пленарно заседание в парламента започна с минута мълчание.

"Напусна ни нашият скъп приятел и колега, големият актьор и човек - Стефан Данаилов. Ще го запомним с неговото обаяние, талант и артистичност. Той изгради завладяващи образи както на сцената, така и в знакови за филмовата история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на целия народ. Съприкосновението с неговия талант беше истински празник", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева. 

Стефан Данаилов влагаше енергия и отдаденост в дейността си като народен представител в 6 парламента и като министър на културата в мандата на 40-тото Народно събрание. В настоящия парламент Стефан Данаилов бе народен представител от групата на "БСП за България".

„Със Стефан Данаилов си отива една епоха. Скърбя дълбоко за един голям талант, за един голям актьор и скъп мой приятел. Неговият въздух ще ми липсва много, но духом винаги ще сме заедно! Сбогом, Стефане!", заяви от Париж, където е на посещение, председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари