Животът на Ален Делон - детство в затвора, насилие и необикновена съдба

2
Легендата на френското кино израства отчасти в затвора във Френе, той е само на 4 години, когато е настанен в приемно семейство след развода на родителите си
Легендата на френското кино израства отчасти в затвора във Френе, той е само на 4 години, когато е настанен в приемно семейство след развода на родителите си Снимка: GettyImages

На 10 март излезе автобиографичната книга "Между куче и вълк" на най-големия син на актьора

От шедьоврите на седмото изкуство, които е заснел, до страстните любовни истории, които е изживял с най-красивите актриси на своето време, Ален Делон, Гепардът, е изградил желязна кариера. Една необикновена съдба, изградена върху дълбоки интимни разломи, пише БГНЕС.

Ален Делон не е имал детство като всички останали. Легендата на френското кино израства отчасти в затвора във Френе, където едва 9-годишен преживява отблизо екзекуцията на политик.

Един необикновен живот. Така бихме могли да определим живота на Ален Делон, който бележи историята на седмото изкуство. На 86 години емблематичният актьор продължава да очарова както публиката, така и най-близките си приятели.

На 10 март излезе книгата Entre chien et loup, "Между куче и вълк", автобиографията на сина му Антъни Делон. Най-големият син на актьора описва един много труден баща и разказва за различните форми на насилие, на които е бил подложен като дете. Студени изблици на гняв, които оставят траен отпечатък върху сина на Натали Делон.

Ален Делон също се сблъсква с това насилие в много ранна възраст. Син на Фабиен Делон и Едит Арнолд, той е само на 4 години, когато е настанен в приемно семейство след развода на родителите си.

Това е истинска рана за малкото момче, което открива света на затворите заедно с осиновения си баща, надзирател в затвора във Фрес. Именно зад тези стени младият Ален Делон прави първите си открития.

"Израснах в двора на Френе, между стените, играейки с децата на пазачите", казва той за този период от младостта си. Там преживява и едно от най-значимите събития в живота си, без да го разбира.

На 15 октомври 1945 г. Ален Делон е само на 9 години, когато става свидетел отблизо на екзекуцията на затворник, който не прилича на никой друг. Ръководителят на правителството на режима Виши Пиер Лавал е арестуван няколко месеца по-рано при опит да избяга в Испания.

Близкият до маршал Петен човек е признат за виновен за държавна измяна и заговор срещу вътрешната сигурност на държавата от Върховния съд. Осъден на смърт, той прекарва последните си часове в затвора във Фрес, недалеч от Ален Делон.

На 15 октомври 1945 г. в 12:32 ч. момченцето си играе в двора на затвора, когато е изненадано от изстрелите, които убиват Пиер Лавал. Това е важно събитие, което актьорът винаги ще помни.

"Чух залпа, който уби Лавал. От двора на затвора във Фрес са ми останали не толкова образи, колкото звуци. Звукът на смъртта".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    mischi
    Велик! Последната жива кинолегенда! Струва ми се, че няма и да има друг като него! добре , живеем в технически век, и постиженията му са добре съхранени за всички времена. Ще липсва на всички ни!
  • 10
    1
    Ehhhhh !
    Велик артист !!! Няма друг като него ! Както е известно, зад великото изкуство винаги стои дълбока лична трагедия, понякога не е само една, но Ален Делон си е Ален Делон завинаги.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари