България гони 70 руски дипломати

2
Кирил Петков: Искам да поздравя службите и МВнР, че са си свършили работата
Кирил Петков: Искам да поздравя службите и МВнР, че са си свършили работата Снимка: БГНЕС / Архив

Кирил Петков: Искам да поздравя службите и МВнР, че са си свършили работата

България гони 70 руски дипломати, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков. Той каза, че тези дипломати са идентифицирани като хора, свързани с чужди служби и работили срещу интересите на България.

„Искам да поздравя службите и МВнР, че са си свършили работата”, каза Петков. „Всички, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани от Българи”, допълни той.

Петков не даде подробна информация, защото тя е класифицирана. „Голяма част от тях са работили директно за чужди служби. Дипломатическата роля е била повече прикритие”, каза Петков.

 „Това са 70 човека – голяма бройка. Те са били на официални дипломатически позиции. Това са дипломати към руското посолство, не говорим за хора извън руското посолство. При мен беше докладвано, че са извършвали несвойствени дейности за тези позиции. Това не е агресия към руския народ. Когато чужди правителства се опитват да се месят във вътрешните работи на България, имаме институции, които ще противодействат”, каза Петков.

Той допълни, че самолетът с тези дипломати ще отлети от страната ни още в неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    19
    русенец
    ... „Това са 70 човека – голяма бройка. Те са били на официални дипломатически позиции. Това са дипломати към руското посолство, не говорим за хора извън руското посолство. При мен беше докладвано, че са извършвали несвойствени дейности за тези позиции...." На тоя вече вярва ли му някой? Досега почти всичко изречено от него е лъжа и манипулация. Носът му по-дълъг от на Пинокио стана.
  • 8
    18
    Saki
    Каква мърша си, Кирчоооо.Ако бяха законите на Крум, да си без ръчички досега!
  • -12
    17
    Мунчо
    Браво, Кире! Точно така, руските мошеници и рекетьори до един трябва да бъдат изгонени! Не се страхувай, тези изроди досега разчитаха на страха и корупцията! Браво!
  • 11
    16
    colibri
    На въпрос от И.Мирчев/ДБ/ за броя на рус.дипломати в България,нашето вън. министерство е отговорило следното:в посолството в София-32 човека, в консулствата/гр.Русе и гр.Варна/-8 човека.Отговорът е с изх.номер 01-00-194 от 26.05.2022год.и може да се провери.
  • 5
    15
    до 14
    Най-големият до сега.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари