Бъдещи юристи се запознаха с работата на Окръжен съд - Русе

0
Бъдещите юристи бяха запознати с работата на съдии, прокурори и следователи
Бъдещите юристи бяха запознати с работата на съдии, прокурори и следователи Снимка: Dunavmost

Бъдещите юристи бяха запознати с работата на съдии, прокурори и следователи

Младши съдия Боян Войков от Окръжен съдРусе изнесе лекция първо пред четвъртокурсници и веднага след това пред третокурсници от Русенски университет „Ангел Кънчев“ в Мраморната зала на Съдебната палата, съобщиха от съда в Русе.

Бъдещите юристи бяха запознати с работата на съдии, прокурори и следователи. Младши съдия Войков обясни подробно видовете дела, които се разглеждат като първа и като въззивна инстанция от окръжния съд. Той показа няколко граждански, наказателни и търговски дела и разясни спецификата на всяко от тях, като даде възможност на младежите да ги прочетат. Традиционно най-голям интерес предизвикаха наказателните дела, поради което магистратът разказа за такива, в които е участвал във въззивен състав и в разширен състав. Засегната беше и темата за видовете доказателства, които се събират съответно в гражданските, търговските и наказателните дела.

Както четвъртокурсниците, така и третокурсниците засипаха домакина с много въпроси и дори цели казуси и на всички тях младши съдия Войков отговори изчерпателно, като на финала пожела на студентите успешно завършване и още по-успешна бъдеща кариера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ...
    окръжен съд Русе: мафиотска организация, магистрати членове на масонски ложи и негласно споразумение да не пречат на прокурватурата, дори когато обвинява безпочвено или незаконосъобразно съмнителни уж лица. М А Ф И О Т И ! ! !
  • 5
    1
    Хигиенистката
    Нека се запознаят и с работата на кмета, и дано никога да не се кандитатират за кметове някъде в България. И от тях няма да стане кмет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари