Русенски прокурори излязоха пред Съда в подкрепа на Иван Гешев

1
Всичко, което се случва с главния прокурор и може да се случи с всеки един от нас, каза окръжният прокурор
Всичко, което се случва с главния прокурор и може да се случи с всеки един от нас, каза окръжният прокурор Видео: Русе Медиа

Всичко, което се случва с главния прокурор и може да се случи с всеки един от нас, каза окръжният прокурор

Прокурори от Окръжна прокуратура - Русе, Районна прокуратура - Русе, следователи от Окръжен следствен отдел и съдебните служители при трите институции излязоха в 11:00 часа пред Съдебната палата в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев след атентата вчера. Окръжният прокурор Георги Георгиев заяви, че посегателството срещу Гешев и семейството му е било свързано най-вероятно с работата и дейността на главния прокурор.

„Ние също сме притеснени от това, че години напред ставаме свидетели на едно политическо говорене, което е в ущърб на прокуратурата и следствието като съсловие и професионална гилдия. Смятаме, че всичко това уронва авторитета ни, злепоставя ни и в крайна сметка ни прави уязвими към всичко, което се случва с главния прокурор и може да се случи с всеки един от нас“, каза Георгиев, предаде Русе Медиа.

Той припомни, че работата на прокурорите е да бъдат държавни обвинители и да застават срещу престъпниците вместо българските граждани, които са пострадали от престъпления. „За да можем ние да вършим добре и успешно тази работа, се нуждаем и от имунитет, и от несменяемост , но и от сигурност. Тази сигурност ми се ще да я усещаме повече в българските граждани и в българските институции. Затова сме тук днес, ние ще продължим да си вършим работата, но очакваме подкрепа и от обществото“, заяви още окръжният прокурор на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    26
    СвръхАз
    Абе тия що са по халати? Не са ли на работа?
  • 7
    25
    Пенева
    Вярно ли , бе Ради?😀Ами аптекарката?Как я криеш от нея?Че каквато е властна.Ще поемеш и прането и готвенето вкъщи завинаги...
  • 11
    24
    Не думай !
    Верно ли Радко Градев имал любовница?
  • 13
    23
    Трухчев
    Раничко да излизат прокурорчетата на протестч.Все пак обедната почивка е за любовниците.Поне Георгиев му е наблизо любовното гнездо.Няма и 300 метра от съда.Е,Градев не е успял толкова близо да намери квартирка.Затова пък той в събота се справя с любовните трепети.Мила родна картинка.
  • 3
    22
    До 21
    Тогава "ако намалим с 50 % всички" депутати, "ако икономисаните пари ги дадем" за оправяне на типично нашенския манталитет - да се гледа в канчето на другия със завистта, ревността и злобата, какъв ли би могъл да бъде "ефектът за всички"?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари