Атанас Атанасов: Ние сме държава на служебната власт

0
Според Атанасов България е обрасла от проблеми и е наложително да се състави редовно правителство
Според Атанасов България е обрасла от проблеми и е наложително да се състави редовно правителство

Според Атанасов България е обрасла от проблеми и е наложително да се състави редовно правителство

"В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит над 3% в бюджета. Това е дясната мярка. В този бюджет трябва да има и социални мерки. Нашето обединение е дясноцентристко".

Това заяви в в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов, който е кандидат за депутат от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" и водач на листата в Кърджали.

Той подчерта, че най-късно утре ще бъде публикувана програмата на коалицията.

"Във вътрешнополитически аспект трябва да бъдат взети мерки в икономиката - цените, във външнополитически аспект трябва да бъдат предприети всички действия, за да бъде България пълноправен член на еврозоната и на Шенген", каза Атанасов.

Според него "България е обрасла от проблеми и е наложително да се състави редовно правителство, което да започне да ги решава".

"Ние сме държава на изтеклите мандати, държава на служебната власт. Служебната власт изкривява нещата, върху нея няма контрол. Тя трябва да е временна", добави той.

Атанасов коментира и високия ръст на цените. "Има фактори, на които не може да се противодейства - войната в Украйна. Тя драматично промени нещата в икономиката, в енергетиката", каза той.

Мигрантската криза

"Има пробиви по границата, но това са наследени проблеми. Това заграждение, което е направено с европейски пари е абсолютно неефективно. Там се откраднаха пари", каза той.

Според него са важни две неща, за да се подобри контролът по границата. “Тя трябва да бъде наситена с технически средства. Да се подобри обучението на личния състав, който работи по границата”, обясни Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Като се сетя за Борисов, Станишев, Първанов, Нинова, Доган, Саксофона, Луканов, Жан Виденов, които бяха ефективно във властта и направиха големи поразии и бездействие срещу руското влияние и енергийна зависимост, тоя Атанасов ми става даже симпатичен. Ха-ха. Ако горе упоменатите т-пунгери бяха променили руската зависимост в енергетиката , сега последиците от войната нямаше да са така разрушителни и инфлацията щеше да е по-малко. България която е най-зависима от Русия е най-тежко пострадалата европейска държава , което означава , че виновниците за това трябва да се арестуват, изправят пред съда и набутани за дълго в панделата. Оня кавал Борисов за 12 години направи толкова услуги на Путин, против българите , че е чудно как още не в затвора.
  • -2
    6
    Велина
    Атанасов отдавна трябваше да се е отказал от политиката. Не случайно ДБ продължават да губят доверието на избирателите.
  • -5
    5
    гражданин
    Защо си губите времето да коментирате това недоразумение на природата.Каквото и да се напише за него ще е винаги недостатъчно.Той,Димо Гяуров/дето не е ходил в казарма/,Богомил Бонев и останалите са пишман генерали.Лошото е,че техните глупости ни заливат постоянно.Еле пък Атанасов напоследък съвсем се развихри.Изглежда кара някакъв тежък мъж- ки климакс/андропауза/ за да звучи по "генералски".
  • -4
    4
    Маньо
    Гномчо, какво правителство с такива като тебе?
  • 3
    3
    Възмутен от наглостта
    Ало, "генералче", ние сме държава на доносници и бояджии и ченгеджии. Ние сме държава, която разни мекерета искат да я управляват. Такива, които допреди десетина години бяха Бойкикеви, а сега са безричното Иванов. На тези всеки им е виновен и за всичко. Преди години направиха съдебно реформа, но сега не им харесва това което сътвориха. То и не може да се очаква друго от такива. Или самият ти "генерал" където още помнят действията ти от 80-те години на миналия век. Или Кирчо, дето наруши Конституцията, защото не знаеше канадското законодателство - виден "харвардси възпитаник". Или Курнела, дето сменя партии, приватизира държавни фирми за стотинки и драпа да е на власт. Уви, така ни е съдбата, как нямаме един достоян политик и държавник.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари