Асен Василев: Ще бъдем конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ

1
Първи коментар от „Продължаваме Промяната”
Първи коментар от „Продължаваме Промяната”

ПП няма да участва в преговори за правителство с партията на Борисов

Продължаваме Промяната” ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на партията Асен Василев. От формацията отговориха на предложението на ГЕРБ да се опитат да съставят правителство със съдействието на „контактни групи”.

„На Националния съвет беше взето решение, че „Продължаваме Промяната” ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ, обяви Василев. В преговори за съставяне на кабинет с партията на Бойко Борисов няма да се участва, подчерта той. 

Ако вторият мандат дойде при ПП, от партията ще проведат Национален съвет, за да бъде взето решение.

Кирил Петков обясни, че не очаква разцепление на парламентарната група на ПП, ако се стигне до гласуване на правителство, предложено от ГЕРБ.

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” имат пълно мнозинство. Те свалиха нашето правителство и вкараха страната в нови избори. Отговорност на тази коалиция е да даде алтернативно управление”, подчерта Василев.

Той добави, че не биха подкрепили служебното правителство да остане редовно, защото „има доста министри, чието поведение е странно”. Като пример посочи енергийния. Към тях ще има „доста парламентарни въпроси”.

„Ще предложим зам.-председател на парламента. По традиция председателят се предлага от първата политическа сила”, уточни съпредседателят на „Продължаваме Промяната. Името му ще бъде уточнено на Национален съвет. 

От „Продължаваме Промяната” ще гласуват „против” кабинет на ГЕРБ и няма да напускат залата по време на процедурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари