Кабинетът „Денков” оцеля след втория вот на недоверие

1
Правителството беше подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ПП
Правителството беше подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ПП

Правителството беше подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ПП

Депутатите отхвърлиха и втория вот на недоверие срещу кабинета „Денков”. В зала гласуваха 226 народни представители. „За” бяха 71, „против” - 155, няма въздържали се. Правителството беше подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ПП. За свалянето на кабинета гласуваха от БСП, ИТН и „Възраждане".

Вотът на недоверие бе на тема „Отбрана и сигурност”. Според вносителите решенията на правителството в сектор „Сигурност” не се вземат спрямо реалните нужди на страната, а според чужди политически и икономически интереси.

Припомняме, че дебатите по втория вот на недоверие продължиха над четири часа. Опозицията обвини кабинета, че със закупуването на БТР-и и даренията за Украйна работят срещу националната сигурност и обслужват чужди интереси.

"Решенията в сферата на сигурността и отбраната не са мотивирани от реална загриженост за хората и държавата, а от персонални политически ангажименти пред чужди държави”, каза Кристиан Вигенин от БСП. "Купени са конграчулейшънси, но не е допринесено за бойната способност на армията”, каза от своя страна Николай Дренчев от „Възраждане”.

"Дезинформационната кампания, която парламентарно представени партии водят, води до увеличаване на некомплекта и снижаване на отбранителните способности на страната”, каза от своя страна министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че вече 5 месеца ни управлява "сглобка-несглобка", която тя определи като “нещо като нищо".

"Нещо, което е квази правителство. Нищо добро не се случи през този период за България”, смята тя. Според нея вместо резултати по заложените от правителството приоритети, има несигурност, непридвидимост и корупционни скандали.

Според Кирил Петков от ПГ на ПП-ДБ "отбраната, на базата на стари руски машини, може да предизвиква носталгия у някои, но реално днешната им реализация и реална боеспособност е в пъти по-лоша от технологиите, които българското правителство придобива”.

ГЕРБ и ДПС запазиха мълчание в зала, но изразиха своята подкрепа за правителството от кулоарите на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    мм
    Да вземат да измитат всички и назначат от. Брюксел 20 човека да управляват и работа ще вършат и няма толкова да крадът
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари