Армията е в готовност да се включи в помощ на полицията

0
Ученията на бойните поделения се провеждат при вземане на мерки срещу разпространението на коронавируса
Ученията на бойните поделения се провеждат при вземане на мерки срещу разпространението на коронавируса Видео: bTV

Армията е в готовност да се включи в помощ на полицията с до 2 000 военнослужещи при задълбочаване на кризата с коронавируса.

Военнослужещите заминаващи и връщащи се от мисия подлежат на карантина, обяви за bTV началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Изолация предстои и за екипажа на фрегатата „Верни“, който тази неделя се завръща от учение с натовски кораби край Констанца.

„Вместо да се прибере в Бургас ще застане на „Морска гара Варна“, за да е по – близо до Военноморска болница-Варна. Веднага ще им се направи бърз тест. Надявам се да няма положителни резултати, защото при участието си в учението в Констанца екипажът не слизаше от кораба“, разкрива адмирал Евтимов.

В най-голямото формирование на армията - 61-ва Стрямска бригада, няма служещи под карантина. Мери се температурата, маските са задължителни и се спазва необходимата дистанция от 2 метра. Общите помещения и превозните средства се дезинфектират 4 пъти дневно.

"Минали сме предимно на полеви занятия. Всички занятия, които са в клас или в закрити помещения , са отменени.", обяснява бриг. ген. Деян Дешков.  

Указанията са да не се събират големи групи хора.

"Някои мероприятия са отменени и препланирани. Това няма да ни се отрази на нивото на бойна подготовка", категоричен е адмирал Емил Ефтимов.

Гергьовски парад на 6 май ще има. За Деня на храбростта са планирани различни варианти в зависимост от обстановката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари