Арестуваха журналист заради публикация за Алексей Навални във Фейсбук

0
По думите на адвоката му, Игор Хорошилов е "поръчан" от властите
По думите на адвоката му, Игор Хорошилов е "поръчан" от властите Снимка: Василий Дерюгин

По думите на адвоката му, Игор Хорошилов е "поръчан" от властите

Съдът в южния руски град Ростов на Дон разпореди 10-дневен арест на журналист заради негова публикация във Фейсбук за излежаващия ефективна присъда критик на Кремъл Алексей Навални.

Игор Хорошилов, който също е член на местната избирателна комисия, беше задържан на 10 септември по време на път за работа и обвинен в публично разпространение на символите на екстремистка организация.

Причината е публикуван от него коментар в социалната мрежа по повод призива на Навални към привържениците му на предстоящите този месец парламентарни избори да гласуват срещу кандидатите от управляващата партия „Единна Русия“, съобщи Радио Свободна Европа.

Адвокатът на задържания журналист Феликс Беркович коментира, че съдебното разпореждане на практика ще отстрани Хорошилов от избирателната комисия до края на вота, въпреки че той има имунитет като неин член. По думите на юриста арестът на клиента му е "поръчан" от властите.

По-рано тази година Русия обяви Фондацията за борба с корупцията на Навални за екстремистка организация, което според критиците на Кремъл е опит за премахване на опозицията в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари