Алексей Навални се появи за първи път след гладната стачка

0
Опозиционерът е видимо отслабнал и изглежда изтощен
Опозиционерът е видимо отслабнал и изглежда изтощен Снимка: БГНЕС

Опозиционерът е видимо отслабнал и изглежда изтощен

Критикът на Кремъл Алексей Навални участва в съдебно заседание по видеоконферентна връзка от затвора, видимо отслабнал след гладната си стачка, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Опозиционерът беше с обръсната глава и изглеждаше физически изтощен.

Малко преди това негови съмишленици съобщиха в Ютюб, че разформироват мрежата от местни активистки групи на организацията на Навални в Русия.

Съдът обяви днес, че първото заседание, на което ще разгледа по същество иска на прокуратурата организациите на Навални да бъдат обявени за екстремистки, ще се състои на 17 май, казаха адвокати на опозиционера.

По-рано през седмицата московски съд забрани на основания от Навални Фонд за борба с корупцията (ФБК), както и на мрежата от регионални щабове, да публикуват информация в интернет. По искане на прокурорите ФБК няма достъп до банковите си сметки, няма право да организира протести, както и да публикува статии в медиите, докато съдът вземе решение.

Ако мрежата на Навални бъде обявена за екстремистка организация, властите ще имат по закон право да осъждат на затвор активистите и да замразяват банковите ѝ сметки.

Днес се очаква руски съд да се произнесе по обжалването на Навални на наложена му глоба за клевета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари