Навални: Срещу мен има повдигнати 3 нови обвинения

0
44-годишният опозиционер каза, че е бил посетен в килията си от инспектор от могъщия Следствен комитет, който води главните наказателни разследвания
44-годишният опозиционер каза, че е бил посетен в килията си от инспектор от могъщия Следствен комитет, който води главните наказателни разследвания

44-годишният опозиционер каза, че е бил посетен в килията си от инспектор от могъщия Следствен комитет, който води главните наказателни разследвания

Излежаващият ефективна присъда руски опозиционер Алексей Навални заяви днес, че срещу него са заведени три нови наказателни разследвания, на фона на засилен натиск срещу неговото движение и привържениците му през последните седмици, предаде Франс прес, цитирана от БТА

В профила си в Инстаграм Навални посочи, че е обвинен в отклоняване на “всички дарения”, направени на антикорупционната му организация, в създаване на група, “нарушаваща човешките права”, и в обида на съдия по време на неотдавнашно дело срещу него.

44-годишният опозиционер каза, че е бил посетен в килията си от инспектор от могъщия Следствен комитет, който води главните наказателни разследвания.

Каза ми, че в нашата скъпа Русия водят разследване по три нови сериозни случаи. А 21 следователи се занимават с тях на най-високо ниво. И във всяко от тях престъпникът съм аз, написа активистът.

"Моята могъща престъпна организация се разраства. Извършвам все повече престъпления", написа иронично Навални и добави, че е “гений” на подземния свят.

Изпратен в затвора през януари при завръщането си в Русия от Германия след отравянето му, за което той обвинява Кремъл, Алексей Навални беше осъден на две и половина години затвор по дело за измама, остро критикувано от опозицията.

Оттогава той изтърпява присъдата си в затвор в региона на град Владимир, на стотина километра от Москва. През април Навални започна там гладна стачка, за да протестира срещу условията, в които е поставен.

След ареста му, последван от демонстрации и полицейски репресии срещу тях, руските власти оказаха натиск върху антикорупционното движение на опозиционера.

В момента руското правосъдие разглежда искане за поставяне на организацията “Фонд за борба с корупцията” и регионалните бюра на Навални в категорията “екстремистки”, което би изложило техните сътрудници на тежки наказания.

С наближаването на парламентарните избори през септември, се очаква днес руският парламент да одобри на второ четене закон, забраняващ на лица, участващи в “екстремистки” организации, да се кандидатират.

Екипът на Навални осъжда тези маневри, целящи да не допуснат привържениците му да участват в изборите, на фона на спад в популярността на партията на Владимир Путин заради икономическия застой.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари