„Арена Русе“ все още е строителна площадка

1
Русенци чакат изграждането на залата вече три десетилетия
Русенци чакат изграждането на залата вече три десетилетия Видео: БНТ

9 дни преди откриването на „Арена Русе“, съоръжението все още е строителна площадка. В спортната зала все още не са монтирани всички седалки, не е готова и подовата настилка. Представител на инвеститорите обаче гарантира, че до 23 юни обектът ще е готов и узаконен.

Зала с 5 100 места, спортни игрища, фитнес, медицински и възстановителен център – всичко това е разположено на 25 000 квадратни метра площ. Все още текат усилени строително-монтажни дейности, а от утре трябва да започнат и 72-часовите проби на елетрическата инсталация.

Георги Пейчев, представител на инвеститорите: „Остава само разчистване и боядисване. Всички седалки са монтирани, остава само част от някои седалки да бъдат дооборудвани, и VIP-седалките, които пристигат в петък.“

По стар български обичай всичко се прави в последния момент, признават изпълнителите на проекта. Но пък обещават, че зрителите, които дойдат на откриването, ще се чувстват комфортно. Колкото до паркинга – единият ще е със 70 места, но той ще бъде готов вероятно през септември. А за подземния – в момента тече обществената поръчка.

Георги Пейчев, представител на инвеститорите: „Приемателната комисия е насрочена за 20-ти. Така че до 23-ти залата ще бъде абсолютно законно въведена в експлоатация, няма как да си позволим да вкараме 5 000 души в залата без необходимите документи.“

Русенци чакат изграждането на залата вече три десетилетия.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари