Строителството на "Арена Русе" продължава и през зимата

0
Строителството на "Арена Русе" продължава и през зимата

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов провери на място днес как върви строителството на Спортната зала. Заедно с него обекта посетиха зам.-кметовете Страхил Карапчански и Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, както и изпълнителният директор на „Проект Русе“ Георги Пейчев.

Към момента малко повече от 100 работници са ангажирани със строителството на емблематичната сграда. „Под голямата трибуна се работи по вентилацията и климатизацията на обекта. Предстои да се постави и изолацията. Съвсем наскоро бе закупено и доставено оборудване за над 1,5 млн. лева“, заяви изпълнителният директор на „Проект Русе“ Георги Пейчев. Той допълни, че паралелно се работи както по голямата зала, така и по двете тренировъчни, които са с размери 57 на 32 метра и височина 7,60 метра, фитнес залата, съблекалните и асансьора за инвалиди, който ще стига до всички нива.

Освен довършителните дейности по съоръжението сред които окачените тавани, настилки и облицовки, остава да се работи още по осветлението на залата и монтажа на спортното оборудване. Георги Пейчев допълни, че през зимата работата вътре в обекта няма да спира, а акустиката на залата ще е отлична. Кметът Пламен Стоилов увери, че в същото време Община Русе, която е собственик на подземните гаражи, ще търси финансиране за довършването на паркинга с близо 1 100 места.

Строителството на Спортната зала е започнало през 80-е години на миналия век. Очаква се тя да бъде завършена окончателно през 2015 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари