АПИ: Шофьорите да сложат зимни си гуми!

0
В края на седмицата идва застудяване и валежи от сняг
В края на седмицата идва застудяване и валежи от сняг

В края на настоящата седмица се очаква застудяване.

Поради това от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) информират, че е желателно шофьорите да сменят летните гуми на автомобилите си със зимни.

По високопланинските райони е възможно дъждове да преминат в сняг.

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов от утре, 13 ноември, се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3 000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества, информират от пътната агенция.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, подчертават от АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари