Апелативният съд потвърди присъдата от 6 години на Венци "Чикагото"

0
Апелативният съд във Велико Търново потвърждава присъдите на Чикагото и неговия племенник.
Апелативният съд във Велико Търново потвърждава присъдите на Чикагото и неговия племенник.

Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата от 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в заведение от закрит тип, която по-рано тази година постави Окръжен съд - Русе на Венцислав Ангелов, по-известен с прякора "Чикагото".

Припомняме, че той и племенникът му Анатоли Дамянов получиха наказания през юли т.г. Дамянов получи 3 години условно, с 5 изпитателен срок и 2 000 лева глоба. Братът на Чикагото – Пламен Ангелов, също беше привлечен като обвиняем, но съдът го оправда. Обвиненията срещу тримата бяха за трафик на кокаин от Латинска Америка до Европа.

Според мотивите към първоинстанционната присъда "изхождайки от професионалните си познания като бивш полицай и съзнавайки престъпния характер на тази дейност, Венцислав Ангелов взел мерки за законспирирането и предотвратяването на разкриването й".

"За целта той се снабдил с множество СИМ карти на румънски мобилни оператори. Считал, че осъществяването чрез тях на всички контакти по повод трафика на наркотици, съдържанието на разговорите и електронните съобщения е пречка за установяване на съдържанието им. Създал и редакция на диалозите на участниците в трафика, при които разговарящите и пишещи електронни съобщения да ползват определени думи с условен характер, за които да бъдат предварително известени и инструктирани. Думите трябвало да създават впечатление, че не се касае за трафик на наркотични вещества. За осъществяване на намеренията си Венцислав Ангелов привлякъл чрез даване на пари своя племенник - подсъдимия Анатоли Дамянов. Обяснил му, че трябва да търси финансово затруднени лица, които срещу заплащане да извършват пренасяне на наркотици между различни точки на света", пише още в акта и на съдебната инстанция в старопрестолния град, след което са описани действията на обвиняемите през 2011 г., заради които са им издадени присъди.

Апелативният съд във Велико Търново потвърждава присъдите на Чикагото и неговия племенник. Поради налично вече решение по казуса с брат му - Пламен Ангелов от Испания, оправдателна му присъда се отменя, но и производството срещу него се прекратява.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок от получаване на съобщението.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари