Английските футболисти: Съжаляваме, че България беше представена от идиоти

2
Рахийм Стърлинг се подигра на Балъков
Рахийм Стърлинг се подигра на Балъков Снимка: Reuters

Рахийм Стърлинг се подигра на Балъков, Рашфорд похвали Ивелин Попов,

Футболистите от английския национален отбор не пропуснаха да коментират разгромната си победа над България с 6:0 в София, както и грозния расистки скандал по трибуните. Срещата от евроквалификациите беше прекъсвана два пъти през първото полувреме заради неприемливи подвиквания и звуци от трибуните.

Едно от лицата на борбата с расизма на Острова - Рахийм Стърлинг, публикува няколко кратки съобщения след мача.

"Съжалявам, че България беше представена от такива идиоти по трибуните на собствения си стадион. Все едно... 6:0. Връщаме се у дома, свършихме си работата. Лек път на феновете", написа Стърлинг.

Минути преди това той припомни думи на селекционера Красимир Балъков, че в Англия имат по-големи проблеми с расизма и написа: "Не съм сигурна, че е така, шефе!"

Маркъс Рашфорд също сподели какво е да играеш пред такава публика. "Не беше лесно да се играе в тази ситуация. Това нещо не трябва да се случва през 2019 г. Гордея се, че се вдигнахме и спечелихме трите точки, но това трябва да престане".

Той не пропусна да похвали и капитана на България Ивелин Попов, който на полувремето отиде при феновете, за да разговаря с тях.

"Трябва да спомена това, което капитанът на България направи на полувремето. Да се изправиш и да направиш правилното нещо - това не трябва да остане незабелязано"

Джеси Лингард призова УЕФА да направи нещо по въпроса с расизма. "Всеки един от тези момчета в английския тим е по-силен от тези по трибуните, които се опитаха да разрушат тази красива игра"

Хари Магуайър заяви, че победата е най-добрият отговор на расизма. "Отговорихме по най-добрия начин. Гордея се с всеки един. Във футбола няма място за това непристойно поведение. Нещо трябва да се направи.

Хари Кейн също заяви, че е горд от поведението на отбора. "Страхотно представяне. Гордея се с тази задружност, която показахме при тези грозни условия. Расизмът няма място в обществото и футбола. Трябва да изчезне завинаги"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари