Агенцията по храните започва извънредни празнични проверки

0
Празничните проверки ще продължат до 2 януари
Празничните проверки ще продължат до 2 януари Снимка: БАБХ

Празничните проверки ще продължат до 2 януари

От днес Агенцията по храните започва извънредни проверки в магазини, ресторанти и пазари. Инспекторите ще следят за произход и правилно съхранение на предлаганите храни, ще проверяват срокове на годност и правилно етикетиране.

По време на официалните празници Коледа и Нова година Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще осигури дежурни инспектори в цялата страна. Гражданите ще имат възможност да подават сигнали при нередности, включително на горещия телефон на БАБХ 0700 122 99.

Инспекторите ще проверяват предприятия за производство, обекти за търговия на едро и дребно с храни, заведения за обществено хранене, пазари и борси в цялата страна. Ще се следи за произход и правилно съхранение на суровини и храни, както и за сроковете на съхранение и етикетиране. Ще се обърне внимание осигурени ли са подходящи условия за измиване и дезинфекция, подходящо работно облекло и лични предпазни средства на персонала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари