БАБХ затвори кланица заради 32 тона агнешко месо с неясен произход

0
При извършена пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото
При извършена пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото

При извършена пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) издаде разпореждане за спиране на дейността на месодобивно предприятие в област Кърджали в частта доставка и дистрибуция на трупно месо с произход трети държави.

При извършена днес пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото, което се реализира от предприятието. Инспекцията е съвместна с експерти от Министерство на земеделието, по сигнал на НОКА и във връзка със засиления контрол преди Великденските празници, допълниха от Агенцията по храните.

Наличното агнешко месо в обекта е около 32 тона. То остава под възбрана до доказване на безопасността му.

Издадено е предписание за доказване на съответствие на замразено агнешко месо, с произход Северна Македония, и за информиране на всички контрагенти, получили от македонското агнешко месо, по отношение на произхода му.

На оператора ще бъдат връчени два акта за установяване на административно нарушение, по отношение проследяемост на получените партиди и по отношение заблуждаваща информация за произхода на месото.

Проверките продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари