От БАБХ проверяват сигнал за диня, миришеща на ацетон

0
Партидата ще бъде изтеглена от пазара, обясниха от Агенцията по храните
Партидата ще бъде изтеглена от пазара, обясниха от Агенцията по храните

Партидата ще бъде изтеглена от пазара, обясниха от Агенцията по храните

БАБХ: Във връзка с разпространения сигнал в социалните и електронните медии за „диня, миришеща на ацетон“ Ви информираме за предприетите мерки и действия от БАБХ.

Областната дирекция по безопасност (ОДБХ) – София-град извършва проверка и пълна проследимост на партидата от дини, част от която е закупеният плод. По случая има подадено оплакване до БАБХ.

Вчера и днес (06 – 07.07.2023 година), инспекторите извършват проверки и проследяване от търговеца към дистрибуторския център. Установено е, че динята е част от партида, внос в ЕС от трета държава, като е изяснен и вносителят. Издирени са останалите налични количества от партидата и са възбранени до изясняване на случая.

Взети са проби за лабораторен анализ. Те ще бъдат изследвани в акредитирана лаборатория за остатъчни вещества от пестициди, тежки метали, ще бъде направено и микробиологично изследване.

От началото на сезона на дините до момента в БАБХ няма постъпили други сигнали и оплаквания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ,,,
    ААА,ДЕТО ИНФОРМАЦИЯТА ДОЙДЕ ОТ ЧОВЕК,КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С МЕДИЦИНАТА,НО МНЕНИЕТО БЕШЕ КАТЕГОРИЧНО,ЧЕ ПЕТНА ПО СТЪПАЛАТА НА ДЕТЕ И БАЩА МУ СА ОТ АЦЕТОН В ДИНЯТА.НА ГОСПОЖАТА ЩЕ КАЖА,ЧЕ ПРЕДИ ПОЯВАТА НА ТЕЗИ ПЕТНА,ДЕТЕТО ЩЕШЕ ДА ИМА ДРУГИ ОБЩИ ПРИЗНАЦИ НА ОТРАВЯНЕ.АМА ТО В БЪЛГАРИЯ НАЛИ ВСЕКИ ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари