Иво Пазарджиев покани министър Събев на заседание на Общинския съвет относно летище Русе

2

Иво Пазарджиев покани министър Събев на заседание на Общинския съвет относно летище Русе

Председателят на Общински съветРусе Иво Пазарджиев отправи официална покана към министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, за да се обсъди връщането на летище Русе на държавата.

"Гражданите очакват държавата и органите на местно самоуправление да имат последователни действия независимо от кадровите промени, които са настъпили в годините. В случай че действително са настъпили нови обстоятелства, които налагат Община Русе да върне собствеността на летище Русе на държавата, считам, че същите следва да бъдат сведени до знанието на Общински съветРусе, преди да бъдат започнати процедури по прехвърляне на собствеността. Вярвам, че всички ние ще положим максимални усилия за възстановяване на полетите" пише Пазарджиев в изпратеното до Събев днес писмо.

Поканата към министъра е за всяко от следващите заседания на местния парламент.

Планираните заседания на Общински съветРусе към настоящия момент са, както следва:

  • 19.04.2022 г. – редовно заседание на Общински съветРусе;
  • 26.04.2022 г. – заседание за приемане на Бюджета на община Русе за 2022 г.;
  • 19.05.2022 г. – редовно заседание на Общински съветРусе;
  • 16.06.2022 г. – редовно заседание на Общински съветРусе;
  • 14.07.2022 г. – редовно заседание на Общински съветРусе.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Строител
    Зле режисиран театър от аркадашите председателя на Общинския съвет - Русе с прозвището "Баничката" и кмета Милков "Селфито". Ясно е, че летището няма да проработи, особено в тая криза и високи цени на горивата. Казано накратко - кьорфишек. Язък за барута.
  • 5
    4
    Самолетчик
    Че икономически не е изгодно Събев да си го ползва за Еконт е повече от ясно... Каква е целта с тези гръмки изказвания, че ще отворят летището и с това постоянно прехвърляне на отговорност остава мистерия!!!
  • 7
    3
    Русе
    Йориста Иво Пазарджиев, поканил бизнесмена лъжлив Съби ..... Хм....
  • 9
    2
    Нели КОЛЕВА
    Не вярвам в чистите намерения на правителството.Явно натискът върху кмета не дава нужният резултат.Не съм фен на кмета,но през общинският съвет ще стане изпълнението на поръчката по-лесно.Те не носят отговорност за колективните си решенияВсичко предстои, ще видим как ще гласуват различните групи в съвета.Може пък да улеснят бизнеса на министъра - Еконт?
  • 10
    1
    Аби
    Събев ще си го ползва за прехвърляне на пратки, това е целта. Гражданите пак сме наведени
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари