6 забележителни билкови чайове и техните ползи за здравето

0
Включете тези различни билкови чайове, които са пълни с редица ползи за здравето
Включете тези различни билкови чайове, които са пълни с редица ползи за здравето

Включете тези различни билкови чайове, които са пълни с редица ползи за здравето

Дъждовният ден изисква една книга в ръка и чаша топъл чай, а слънчевият шезлонг и чаша освежаващо леден чай. Билковият чай е вкусна напитка, на която можете да се насладите, независимо дали я пиете гореща или студена. Извлечен от няколко годни за консумация сушени цветя, подправки, билки и плодове, билковият чай е популярен избор за хора, които искат да подобрят здравето си по естествен начин и търсят начини да предизвикат релаксация, да намалят възпалението и болката и да подпомогнат телесните системи като храносмилателната и имунната система. Блажена смес, наситена с добротата на магическите билки, прави билковия чай лечебен, подмладяващ и енергизиращ афера. Тези ароматни чайове са богати на антиоксиданти, които помагат за намаляване на вредния ефект на свободните радикали и оксидативния стрес.

Прочетете, за да научите някои от най-добрите билкови чайове, които да включите в диетата си, заедно с многобройните им ползи за подобряване на вашето здраве. А ако все още не сте намерили най-подходящия чай за себе си, разгледайте цба коме брошура, изберете няколко и пробвайте докато не откриете своя.

1. Чай от шипка

Извлечен от плодовете на растението шипка, чаят от шипка е мощен източник на витамин С. Неговият богат флорален вкус идва с лек кисел послевкус, който може да успокои и подмлади сетивата ви. Предоставя множество ползи за здравословния начин на живот, като защита срещу гинекологични заболявания, утоляване на жаждата, увеличаване на притока на кръв в крайниците и защита на кожата от увреждане от слънцето.

2. Чай от лимонена трева

Една от най-разпространените разновидности на билков чай, гореща чаша чай от лимонена трева, обещава освежаващо и възхитително изживяване със своя пикантен цитрусов вкус. Той е пълен с витамини и подпомага храносмилането, съдържа свойства за намаляване на тревожността, засилва метаболизма и помага за изгарянето на повече калории. Освен това съдържа и основни хранителни вещества, които витализират кожата и косата и подобряват оралното здраве и предотвратяват кариес.

3. Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил може да направи повече полза за тялото ви от повечето други чайове. Известно, че има противовъзпалителни, антивирусни и антиоксидантни свойства, той е мощна билкова добавка за няколко здравословни проблеми. Също така е богат на витамин С, магнезий и други минерали и се използва популярно като домашен лек за различни заболявания. Най-вкусно е, когато се приема с лимон, мед или малко черен пипер.

4. Чай от лайка

Това е популярен билков чай, който е пълен с флавоноиди, които могат да бъдат от полза за вашето здраве, коса и кожа. Притежава противовъзпалителни, аналгетични и спазмолитични свойства, които помагат за намаляване на дългосрочния риск от диабет, облекчават симптомите на обикновена настинка, подобряват здравето на кожата ви и забавят процеса на стареене.

5. Чай от хибискус

Чаят от хибискус е пълен с много здравословни съединения, необходими за човешкото тяло. Има леко сладък и тръпчив вкус на боровинки и може да се наслаждава както горещ, така и студен. Известно е, че насърчава здравето на черния дроб, бори се с бактериална инфекция и предотвратява симптомите на депресия.

6. Чай от мента

Тази освежаваща и силна напитка е не само успокояваща, но и предлага много потенциални ползи за здравето и красотата. Не съдържа никакви калории и не съдържа кофеин. Помага за отпускане на мускулите и осигурява добър нощен сън. Освен това лекува храносмилателни проблеми като газове, метеоризъм и лошо храносмилане и облекчава напрежението, главоболието и мигрената.

Въпреки че всеки от тези билкови чайове има свои собствени ползи за здравето, хранително съдържание и стойност, пиенето им в умерени количества е ключът. Този мусон опитайте тези билкови чайове и опитайте да ги замените с обичайния си чай или кафе и вижте разликата, която прави в начина ви на живот!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари