5 причини да пиетесок от моркови

0
Сокът от моркови ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-добре
Сокът от моркови ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-добре

Сокът от моркови ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-добре

Сокът от моркови е една от най-здравословните напитки, които можете да пиете. Той е богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които имат редица ползи за здравето.

Ето пет от основните ползи от сока от моркови:

Здрава и млада кожа

Бета каротинът, който се съдържа в морковите, се превръща във витамин А в организма. Витамин А е от съществено значение за здравето на кожата, тъй като помага за поддържането ѝ хидратирана, еластична и защитена от свободните радикали.

Консумацията на сок от моркови може да помогне за намаляване на сухотата на кожата, възпалението и появата на бръчки.

Остро зрение

Витамин А също така е важен за здравето на очите. Той помага за поддържането на ретината, която е частта от окото, която улавя светлината и я превръща в сигнали, които се предават на мозъка.

Консумацията на сок от моркови може да помогне за подобряване на нощното зрение и да намали риска от развитие на макулна дегенерация, която е водеща причина за слепота при възрастните.

Здраво храносмилане

Сокът от моркови има леко слабително действие, което може да помогне за облекчаване на запека. Той също така е добър източник на фибри, които са важни за здравето на червата.

Консумацията на сок от моркови може да помогне за регулиране на чревния транзит и да намали риска от развитие на чревни заболявания като диария и запек.

Подсилен имунитет

Сокът от моркови е добър източник на витамин С, който е мощен антиоксидант, който помага за защита на клетките от увреждане.

Витамин С също така е важен за имунната система, тъй като помага за производството на бели кръвни клетки, които се борят с инфекциите.

Консумацията на сок от моркови може да помогне за повишаване на имунитета и да намали риска от развитие на настинки, грип и други инфекции.

Здрав черен дроб и сърдечно-съдова система

Сокът от моркови е добър източник на витамин А, който е важен за здравето на черния дроб. Витамин А помага за разграждането на мазнините и токсините в черния дроб.

Витамин С и витамин В в сока от моркови също са важни за здравето на сърцето. Витамин С помага за намаляване на възпалението, което е един от основните фактори за сърдечно-съдовите заболявания. Витамин В помага за регулиране на кръвното налягане и холестерола.

Консумацията на сок от моркови може да помогне за подобряване на здравето на черния дроб и сърдечно-съдовата система.

Как да направите сок от моркови

За да направите сок от моркови, просто нарежете няколко моркова на парченца и ги поставете в блендер. Добавете малко вода или мляко, за да разредите сока.

Можете също така да добавите други плодове или зеленчуци към сока си, за да добавите още хранителни вещества.

Ето една лесна и вкусна рецепта за сок от моркови:

Съставки:

  • 5 моркова
  • 1/2 чаша вода
  • 1/4 чаша мляко

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете морковите на парченца.
  2. Поставете морковите, водата и млякото в блендер.
  3. Блендирайте до гладкост.
  4. Сервирайте веднага.

Консумирайте сок от моркови поне веднъж на ден, за да се възползвате от всичките му ползи за здравето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Фенката на Путлерчо до 1
    Теле рушлямско, ти не ядеш "морков", а това е на твоя вожд Путлерчо спаружената вмирисана чурка! Като не ти харесва в България, заминавай за любимия ти Сибир! Там ще лапаш замръзнали "моркови" на воля! ХАХАХАХА
  • 0
    1
    фена на Путин
    Остана само и моркови да намерим, че у нас ги няма. Ядем едни вносни бледи дебели колове, без вкус и аромат, дето са идеални за педерастки и содомистки забави ама не и за ядене. Каквато държавата такива и зеленчуците. Дайте някой сок или рецепта от фуражна пшеница или рапица. От тях имаме много.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари