5 000 лева гаранция за полицая, в чиято кола бяха открити наркотици

0
Повдигнато му е обвинение за държане на високорискови наркотици
Повдигнато му е обвинение за държане на високорискови наркотици Снимка: ОД МВР - Кюстендил

В дома му са намерени още наркотици

Определена е мярка парична гаранция от 5 хиляди лева за полицая, задържан за наркотици - 96 г канабис и 130 г бяло прахообразно вещество (амфетамин). Това беше обявено днес на брифинг, даден от Районната прокуратура и Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

Повдигнато му е обвинение за държане на високорискови наркотици, което според Наказателния кодекс предвижда затвор до 6 години и глоба да 10 хиляди лева.

Задържаният е служител на полицейско звено в столицата, но не беше съобщено какво точно и в коя служба работи.

"Доколкото ми е известно, е служител от 2013-та година, но в град Кюстендил не е бил служител. Не мога да кажа дали е било наблюдавано това лице. До проверка на автомобила се е стигнало заради отказа му да бъде тестван за наркотици. Напълно нормално е", заяви директорът на Областната дирекция Тодор Петров, цитиран от БНР.

Задържането е станало снощи извън Кюстендил, в близко населено място, където полицаят е спрян за проверка за наркотици.

Галина Димитрова - говорител на Районната прокуратура, съобщи:

"В дома му също е намерено количество, което е реагирало на високорисково наркотично вещество, а именно марихуана. Намерени са също така електронна везна, както и мелница от така наречения тип "Гриндер". С извършването на тези процесуално-следствени действия респективно започна досъдебно производство, ръководено от Районна прокуратура-град Кюстендил".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари