37-годишен мъж пребива русенци за дребни стотинки и мобилни телефони

1
Само за един ден престъпникът пребива две млади момчета и ги обира
Само за един ден престъпникът пребива две млади момчета и ги обира Снимка: Pixabay

Един и същи мъж граби и пребива русенци в центъра на града

На 6 февруари около 11:30 ч., чрез тел.112, в Първо РУ е получен сигнал от русенец, че зад спирка на бул. "Цар Освободител" в Русе, мъж когото познава по прякор, му е нанесъл побой и със сила и заплаха му е отнел от ръцете мобилния телефон. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на криминална полиция от Първо РУ е бил открит мъжът, посочен като извършител на грабежа.

Изяснено е, че това е известен на правоохранителните органи 37-годишен мъж от Русе. Случаят е докладван на прокуратурата. При последвалите полицейски и процесуално-следвствени действия е установен и мобилният телефон, станал предмет на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ, за престъпление по чл.199 от НК.

Същият ден е постъпил още един сигнал  от млад мъж, че около 09:30 часа сутринта му е бил нанесен побой от непознат за него, като въпросният нападател го бил заплашил с нож и му отнел сумата от 10 лева на монети, лична карта и дебитна банкова карта. Пострадалият обяснил, че престъплението е станало в стая в хотел на ул. "Княжеска" в Русе.

Случаят е документиран в Първо РУ и е започнала работа по него. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите са установили като извършител на деянието същият 37-годишен мъж, автор на грабежа на бул. Цар Освободител. Открит и иззет е нож, отговарящ на описания от потърпевшия, а също монети и дебитната карта на пострадалия. Този случай също е докладван на прокуратурата и се води досъдебно производство по описа на Първо РУ, за престъпление по чл.199 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари