3 нови случая на коронавирус в Русе

0
Става дума за двама мъже на 30 и 48 години и една жена на 33-годишна възраст
Става дума за двама мъже на 30 и 48 години и една жена на 33-годишна възраст

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани три нови случая на коронавирус 

Става дума за двама мъже на 30 и 48 години съответно от гр. Русе и село Сандрово, както и жена на 33-годишна възраст също от гр. Русе. 48-годишният мъж от Сандрово и жената са без сериозна симптоматика и за сега се намират под домашна карантина. Единствено 30-годишният мъж е на болнично лечение. Той е хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болницаКанев“. За момента той е в стабилно състояние, без пневмония. Сред оплакванията му са повишена телесна температура, суха кашлица и отпадналост.

Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 70 души, като от тях активни са 44. Спадът в броя на активните случаи независимо от отчитането на нови заболели е продиктуван от по-големия брой излекувани. За последните 24-часа от областта имаме 5 излекувани, с което общият брой на излекуваните става 26.

Понастоящем на домашно лечение са намират 24 души, а други 20 са хоспитализирани, от които един е интубиран.

От активните случаи 48% са мъжете, а жените са 52%, което като бройка означава съответно 21 и 23. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 38 са жените, а мъжете са 32, което в проценти е респективно 54% и 46%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 655, а за други 6135 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6790.

От Регионалната здравна инспекция съобщават още, че вече е изтекла карантината на 10-те души от персонала на Центъра за спешна медицинска помощ, които бяха поставени под 14-дневна домашна изолация поради контакт със своя болна колежка. Важно е да се отбележи, че никой от тях не е проявил симптоми на заболяването, а също така резултатите им от проведените PCR-изследвания за коронавирус са отрицателни. Продължават обаче изследванията на останалия персонал на ЦСМП, включително и във филиалите в областта. До днес са изследвани 87 души, като сред тях няма открити болни или заразоносители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари