22 автобуса, използвани в Белгия, са доставени в Русе

17
Вчера техници са направили оглед на информационната система в автобусите
Вчера техници са направили оглед на информационната система в автобусите Снимка: Фейсбук

Вчера техници са направили оглед на информационната система в автобусите

Общински транспорт - Русе е доставил 22 броя автобуси Van Hool A330, произведени в периода 2007 г. - 2007 г. и работили за STIB - транспортния оператор на град Брюксел, Белгия. Това научаваме от публикация във Фейсбук на Компания за информационни технологии ИБИС.

Техници са направили оглед вчера на информационната система (това, което е останало в автобусите от нея) с цел анализиране възможностите за използване на електронните табели и програмирането им с актуалните маршрути на общинското транспортно дружество.

Всеки автобус е оборудван със следните компоненти за визуална и акустична пътническа информация:

Челно табло с резолюция 192х24 пиксела с RGB поле за номера на линията 40х24 пиксела;

Странично табло с резолюция 128х15 пиксела;

Задно табло за номер на линията с резолюция 40х24 пиксела;

Система за акустична пътническа информация, интегрирана в комплексния модул HANICS;

Двустранен TFT информационен дисплей в салона с интегриран модул HANICS за осигуряване на акустичната информация, текстове за маршрута, както и връзка със специализираната STIBIS(специална разработка на разновидност на комуникационния стандарт VDV300 за белгийския транспортен оператор STIB) комуникационна шина;

Външните LED табла са специална разработка за STIB и имат специфичен комуникационне профил, който не позволява директното(и иначе стандартно) управление от базовите контролери на HANOVER DISPLAYS(ERIC++, ERIC G3, DERIC G3). По време на огледа са проведени консултации с производителя с оглед намирането на работещо решение, тези табла да се използват или със съществуващия HANICS модул, управляван от външен ИБИС компютър с телеграми DS003, или от устройства от серията ERIC/DERIC, с които водачът директно да борави.

От особена важност е, системата да се запази в цялост, не само заради специфичната челна ел. табела, но и заради възможността, в бъдеще нейните функции да бъдат използвани по-пълноценно.

Ето защо, на база на видяното, от техническия екип на ИБИС ще предложат на Общински транспорт - Русе да бъдат предоставени образци от таблата за извършване на необходимите тестове, след което ще дадат и становище за най-целесъобразното решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    ники
    До 6 прав си искренчо колко имата придоби от както влезе в общината ,а само той ли крадец докрадеса мила моя майноле
  • 1
    8
    Европейци
    Ама друг път втора ръка всичко което не става тука къв чеп дирим страна член на европейски съюз искаме ама те искат само да им плащаме ида им чистим буклука
  • 8
    7
    Васил
    През 1939 г. Община Русе в публично-часто партньорство купува 13 нови автобуса "Mercedes Benz"! От как на 09.09.1944 г. ни згази миризливият руски ботуш няма оправия. Кмета Пенчо е внук на един от каскетажиите от комунистическият преврат, а селяндурите от " малката Виена" пак ще гласуват за Атака, БСП, ИТН, ИЗРАЖДАНЕ!
  • 15
    6
    "ГЕРБОКАЛЧЕВИЗЪМ"
    И преди и сега в Русе ше ядем лайна и така ама докога? СВИНЩИНА ДО СВИНЩИНА. ОТ 1989 ГОДИНА ОБЩИНА РУСЕ Е ОПОСКАНА И ОСКУБАНА ПЕРО ПО ПЕРО. ТЪКМО ПОНИКНЕ И КЪСАТ.НЕДВИЖИМИ ИМОТИ,ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА ВСИЧКО СЕ ОПОСКА ОТ ШАЙКА СЕЛЧОВЦИ И ПАРТИИНИ КРЕАТУРИ ПО ЦВЯТ РАЗЛИЧНИ ,НО ПО ДЕЙСТВИЯ ЕДНОТИПНО ЕДНОЛИЧНИ.ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ "ТРАНСПОРТ" ДА БЪДЕ ОТДАВНА ЗАБРАВЕН ПОРАДИ БЕЗПРОБЛЕМИЕ И РАЗВИТИЕ. ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ. НОВИ ТРЯБВАТ,НОВИ. ТРОЛЕЙБУСИ И АВТОБУСИ. КОЛКО НОВИ ЩЯХТЕ ДА КУПИТЕ ОТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ ?
  • 16
    5
    Second hand
    Той и Пънчо и третата му джена са втора употреба. Та е свикнал некадърника на това. Иначе Дофтор бил. Пълен Идиот е, ако питаш Импексексовицата. Пълен позор за руда тъ муууууу. Пфуууууу
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари