20 причини Бойко Борисов да подаде оставка

6
Просто омръзна на хората със скечовете си по телевизиите и опитите си да се представя за прост и за човек от народа - фалшиво и дразнещо поведение, напомнящо това на Живков преди години
Просто омръзна на хората със скечовете си по телевизиите и опитите си да се представя за прост и за човек от народа - фалшиво и дразнещо поведение, напомнящо това на Живков преди години

Коментар на адв. Емил Василев във "Фейсбук"

За да не си помислите, че жаля Бацката, ще посоча поне 20 самостоятелни причини той да си подаде оставка:

1. Просто омръзна на хората със скечовете си по телевизиите и опитите си да се представя за прост и за човек от народа - фалшиво и дразнещо поведение, напомнящо това на Живков преди години.

2. Борисов ще се запомни с невероятно конформисткото си поведение - съглашателство с всеки, който срещу послушание и лоялност иска да получи нещо. Не случайно казват за него, че ако беше жена вечно щеше да е с навирени крака. Който не отиде на среща с Борисов, само той не се договори с него за нещо.

3. Твърде неуспешните му опити да се хареса едновременно на руснаците и американците, което доведе най-малкото до провала на "Балкански поток", където безсмислено загроби милиард и половина, които сега щяха да са му от голяма полза.

4. Лъжите му - днес едно, утре точно обратното, в други ден трето. Когато Борисов казва "Добър ден" не е зле човек да си поглежда часовника.

5. Преекспонирането на съзнателно заетата от него роля на строител на магистрали. Сигурно иска да остане в историята като втори хан Омуртаг. Ролята на един лидер на нацията е съвсем друга, но явно толкова му е капацитетът.

6. Провалът на "Балкански поток", като самостоятелна причина за оставка. България похарчи милиард и половина лева досега, за да зарадва Путин и да докара газ от Турция до Сърбия, но американците казаха - стоп, до тука. Така милиардът отива директно в кошчето - най-погрешното геостратегическо решение за всичките му мандати.

7. Провалът с корона-вируса. С неадекватни мерки Борисов уби българската икономика и хвърли в кошчето и малкото позитиви в икономиката от последните 10 години. България остана единствената страна на света, която не подкрепи финансово гражданите си като физически лица, а за бизнеса помощите се оказаха символични и неработещи. Тепърва ще раздава по 25 евро месечно на пенсионерите, което е подигравка.

8. Едноличният стил на управление на Борисов отблъсква и отвращава, напомня времената на живковизма. Повечето от изброените му тук провали са негови еднолични провали. Желанието му да се изкара, че само той кара, се превръща в опасен бумеранг. Сега всеки ще му търси отговорност за всичко.

9. Напъните му да създаде полицейска и бюрократична държава, за да контролира гласоподавателите и да се възпроизвежда до безкрайност във властта, вместо да работи за демокрация и пазарна икономика от европейски тип. България е на първо място в ЕС по брой на полицаи и чиновници на глава от населението. И каква полза?

10. Нулеви постижения в борбата с корупцията, вкл. смайващи с наглостта си скандали като апартаментната афера, "Шехерезада", "Черепа" и пр. ГДБОП се оказа свърталище на ченгета-милионери, работещи по ценоразпис само по поръчки на олигарси за унищожаване на определени конкуренти в бизнеса им.

11.Нулеви постижения в съдебната реформа, вкл. за избор на читав главен прокурор. Гешев е срам за съдебната власт. Никой никога досега не си е позволявал такова директно вмешателство в работата на власти и институции, както Доган и Пеевски чрез Гешев. Чрез парламентарната квота на управляващата партия Борисов е пряко отговорен за състоянието на съдебната власт и в частност на прокуратурата.

12. Създаване на олигархичен кръг, приближен му лично, покрай който се върти икономиката на страната и се осъществяват инвестициите с евросредства.

13. България беше на последно място по заплати, пенсии и стандарт на живот в ЕС, когато Борисов взе властта. След 11 години сме на същото дередже, като ни подмина и Румъния, с която стартирахме от равни позиции. Дори Сърбия след гражданска война и въпреки че не е член на ЕС и НАТО започна да настига България по стандарт и заплащане. Възниква въпрос какви ги върши Борисов 11 години в икономическата и социалната сфера. Нито един световен инвеститор не дойде в България по време на някой от трите му мандата.

14.Прокламираната от Борисов "стабилност" се изроди в стабилизирана бедност и унищожаване на политическите конкуренти и партньори. Мерси от такава стабилност.

15. Никога в България не е имало такъв тотален контрол над медиите, благодарение на създадения от Борисов олигархичен кръг "Пеевски-Домусчиев", който контролира практически всички български медии, вкл. обществените БНТ и БНР.

16. Тотален провал в сферата на спорта. За последните 11 години България не може да се похвали с нито едно топ-спортно постижение на световно и олимпийско ниво. От спортна нация България се превърна в спортно нищо.

17. Масова емиграция тотално обезлюдява България и за 11 години Борисов не направи нищо, за да спре този процес и да задържи младите хора в България. Напротив, създаваха се условия всичко мислещо и способно да напуска и да не се връща, за да не пречи на управлението му.

18. Демографският срив се задълбочи по времето на Борисов. Нищо не бе предприето за предотвратяването му. В края на века България ще бъде с население малко над 2 милиона души - като след чумата, която е обезлюдила Европа в средните векове. Как обаче ще бъде наричана тази "чума" от правнуците ни през 22-век? Дали не "Борисовото управление"?

19. Отвратителната кадрова политика на Борисов. Неспособността му да се заобикаля с интелигентни и смислени хора е пословична и потресаваща. Само идиоти просперираха под неговото крилце. Докато не биваха изгонвани най-безцеремонно от бащицата, за да остане той вовеки.

20. Войната му с президента Радев - безсмислена, глупава и водеща до кризи и нестабилност. Борисов няма интелигентност да схване, че не Радев ще му издърпа властовото килимче изпод краката, а хората, които насъскват и контролират Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари