18% от новозаразените в Италия са с британския щам

1
Прогнозата на Националния здравен институт в България е той да стане доминиращ
Прогнозата на Националния здравен институт в България е той да стане доминиращ

Страната е регистрирала от началото на пандемията 92 729 починали от КОВИД-19, с което се нарежда на второ място в Европа 

Случаите на силно заразния вариант на КОВИД-19, открит първоначално във Великобритания, са 17,8 процента от всички новозаразени с коронавируса в Италия, а темпът на разпространение на инфекцията бележи ръст в много части на страната, заяви днес здравното министерство, цитирано от Ройтерс, предава БТА.

Индексът на репродукция на КОВИД-19 се повиши до 0,95 спрямо 0,84 преди седмица, съобщи здравното министерство, а служители предупредиха, че вероятно по-късно днес ще бъдат обявени нови рестрикции за редица области.

Британски учени заявяват, че вариантът на коронавируса, установен първоначално в Югоизточна Англия в края на миналата година, е с до 70 процента по-заразен от останалите и с 30 процента по-смъртоносен.

"Вероятно той предстои да стане доминиращ (в Италия) през идните месеци", посочи в изявление Националният здравен институт на Италия.

Страната е регистрирала от началото на пандемията 92 729 починали от КОВИД-19, с което се нарежда на второ място в Европа по този показател след Великобритания и на седмо място в света. Италия е отчела досега общо 2,68 милиона заразени с коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари