17 хил. избиратели гласували до 10 ч. в Русенско

0
В следващия парламент Русенска област ще излъчи общо 8 народни представители.
В следващия парламент Русенска област ще излъчи общо 8 народни представители.

Изборният ден в Русе протича спокойно. Близо 8% е избирателната активност към 10 часа в Русенска област, където правото си глас досега са упражнили 17 400 души.

Отворени са 329 секции в областта, а гласоподавателите в цялата област са 220 хиляди. Шест са допълнително разкритите секции в град Русе, които са отворени в здравните заведения, в следствения арест, има и две подвижни секции за хората с увреждания.

В Районната избирателна комисия до момента има постъпила една жалба. Сигналът е подаден малко преди 7 часа тази сутрин за разлепени предизборни плакати на по-малко от 50 метра от изборна секция. Агитационните материали вече са премахнати. Двама международни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа наблюдават изборния процес в града.

В следващия парламент Русенска област ще излъчи общо 8 народни представители. Броят на на кандидатите за депутати от региона е 217, представители на регистрираните 18 партии и 7 коалиции. Според изчисленията от Русе за едно депутатско място се състезават 27 кандидати.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари