112 ще приема сигнали за за незаконен риболов

0
Спешният телефон  ще приема също информация за неспазването на риболовните режими и на правилата за риболов
Спешният телефон ще приема също информация за неспазването на риболовните режими и на правилата за риболов

Гражданите ще могат да подават сигнали за незаконен риболов в реки, язовири и развъдници на телефона за спешни случаи 112.

За това се договориха Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Дирекция „Национална система 112" към Министерство на вътрешните работи, като подписаха протокол за сътрудничество, предаде БГНЕС.

Спешният телефон  ще приема също информация за неспазването на риболовните режими и на правилата за риболов, както и за извършвани дейности във всички рибностопански обекти.

Информацията за всеки конкретен случай ще се предава на дежурните служители в Центъра за наблюдение на риболовните кораби на ИАРА, който е на 24-часов работен режим.

След това дежурните служители в центъра са длъжни да известят компетентните органи в структурата на ИАРА във връзка с получения сигнал за нарушение.

Преди седмица над 150 рибари от цялата страна се събраха на яз. "Копринка" в знак на протест срещу бракониерите. Те настояха от ИАРА да се вземат адекватни мерки, за да се спре беззаконието при улова на риба.

Протестиращите се заканиха, че ако до два месеца не бъдат удовлетвеорни техните искания, ще започнат ефективни стачни действия.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари