Кампания за зарибяване на Текето обедини русенци

8
Доброволци възраждат една от позабравените функции на лесопарк „Липник“ – риболов за малки и големи
Доброволци възраждат една от позабравените функции на лесопарк „Липник“ – риболов за малки и големи Снимка: Архив

Доброволци възраждат една от позабравените функции на лесопарк „Липник“ – риболов за малки и големи

Дарителска кампания „Да зарибим Текето заедно“ обедини русенски любители на риболова. Инициативата идва от Сергей Даскалов и Петър Копринков, които са членове на клуб „Feeder Fishing Ruse“. Двамата доброволци искат да възродят една от позабравените функции на лесопарк „Липник“ – а именно приятно риболовно място за всички почитатели на този спорт – малки и големи.

За целта дарителски кутии са поставени във всички рибарски магазини на територията на града.

„За кратко време изключително много хора се включиха в инициативата и прегърнаха нашата идея. Миналия уикенд, например, бе организиран турнир, на който благотворително бяха събрани 600 лв. от входни такси. Цялата сума бе дарена за кампанията „Да зарибим Текето заедно“. В рибарските магазини собственици и клиенти щедро подпомагат идеята, а членовете на клуб „Feeder Fishing Ruse“ редовно организират състезания в помощ на каузата“, със задоволство сподели Сергей Даскалов.

По думите му езерото на територията на Текето има много добри възможности и ако се зариби по правилния начин, ще се превърне в предпочитано риболовно място не само за русенци.

Дунава невинаги е подходящ за риболов, докато Текето с неговите паркове, градини и езера е приятно място за отдих от семеен тип. Така инициативата би позволила не само на професионалните рибари, но и на много семейства да се възползват и да се насладят на риболов през почивните дни. Зарибяването ще бъде предпоставка и за организирането на различни спортни мероприятия и състезания, включително републикански такива.

Кампанията ще продължи за неопределен период, тъй като предстои уточняване състоянието на езерото. Инициаторите се надяват за съдействие от страна на управата на града, както и на ИАРА, с които заедно да пресекат всеки опит за бракониерство на територията на това любимо за русенци място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Сергей
    Никой не си преписва заслуги идеята е всички да се обединят в една кауза и заедно да направим едно блаприятно място за риболов. И само да отбележа че има други дарителски кутии където са събрани още средства.
  • 0
    5
    Мартин
    За състезанието само да отбележа беше организирано от фишинг зоун и магазин всичко за риболова което няма нищо общо със фидеристите и организаторите дариха цялата сума над 600 лв за зарибяване на езерото.
  • 0
    4
    Георги
    Не ви е много вярна информацията,или нарочно така е написана статията.Ние от Риболовно Сдружение Липник Русе сме зарибявали три пъти езерото от дарителски кампании и събиране на средства от организирани състезания.Въпросните средства които споменавате сега са от състезанието на Мартен, организирано от магазин Всичко за Риболова и Fishing zone.
  • -1
    3
    Мартин
    Кви фидери, тия си приписват заслугите на Риболовно сдружение Липник които са главните инициатори за събиране на средства и зарибяване на езерото .
  • 8
    2
    daskal
    До 123 - За дъртака изваденото от язовира е храна. Дано е вадил малки таранки, а не шаранчета. Не знам дали си плаща. Таксата е 3 лева на въдица - независимо дали си хванал нещо, или не. Това е положението! А язовирът на Текето се пердаши яко от местни бракониери.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари