Нощни акции на ИАРА

1
Инспектори погнаха нарушителите, които не спазват забраната за риболов в тъмната част на денонощието
Инспектори погнаха нарушителите, които не спазват забраната за риболов в тъмната част на денонощието

Инспектори погнаха нарушителите, които не спазват забраната за риболов в тъмната част на денонощието

Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" - Русе, Териториално звено - Шумен, при проверка на язовир Тича в района на село Кьолмен установиха лице, което извършва любителски риболов през тъмната част на денонощието от гумена лодка с 1 брой въдица, поставена в работно положение, съобщават от ИАРА.

За констатираното нарушение на чл. 24, ал. 6 от ЗРА беше съставен АУАН. Риболовът през тъмната част на денонощието в язовира, съгласно Заповед № 09-275/20.03.2024г. на Министърът на земеделието и храните е разрешен само от брега и извън санитарно-охранителната зона на язовира. Нарушението беше установено благодарение на активната дейност на доброволните сътрудници на ИАРА, които подпомагат Териториалното звено в гр. Шумен.

В края на миналата седмица служителите от ТЗ на сектор „РК - Русе“ в град Силистра съставиха 5 броя актове за установяване на административно нарушение на чл. 24, ал. 6 от ЗРА, за риболов през тъмната част на денонощието във водите на река Дунав, землището на село Попина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    риболовец
    Бре, голям бракониер бил този бе, с една въдица.А да са хванали бомбаджиите, мрежарите и тези които незаконно се занимават със стопански риболов - не сме чули.Ако извадят някоя бракониерска мрежа, то това е по наш сигнал на обикновените въдичари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари