10 години затвор за бургазлията, убил жена си с чук

0
Манол Манолов трябва да плати 100 000 лева "кръвнина" на сина на убитата
Манол Манолов трябва да плати 100 000 лева "кръвнина" на сина на убитата Снимка: E-burgas

Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години „Лишаване от свобода“ на подсъдимия Манол Манолов, което бе редуцирано на 10 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието.

Съдът осъди подсъдимия да заплати на сина на починалата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 100 хил. лв., като отхвърли като немотивиран остатъка от предявения граждански иск.

Окръжен съдБургас призна подсъдимия Манол Манолов за виновен в това, че на 19.10.2018 г., убил жена си, удряйки я множество пъти с чук в главата. Според магистратите извършеното престъпление е с особена жестокост.

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият изцяло призна фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и не пожела да се събират нови доказателства. Пострадалото лице, Т. К., син на починалата  бе конституиран като частен обвинител и граждански ищец в съдебния процес. Той предяви граждански иск в размер на 200 хил. лв. Защитника на подсъдимия определи като смегчаващи вината обстоятелства направените пълни самопризнания от Манол и оказаното съдействие на органите на разследването.

Присъдата на Окръжен съдБургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари