Съдят украинец за незаконна търговия в Русе

0
Стоката на Вячеслав била без документи за произход и собственост
Стоката на Вячеслав била без документи за произход и собственост

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу украински гражданин за използване в търговска дейност на стоки без съгласието на притежателя на изключителното право.

Обвинението срещу Вячеслав М. е за това, че в периода  01.05.2016 г. – 28.05.2016 г., включително в гр. Димитровград и гр. Русе без съгласието на притежателя на изключителното право – „E.I. du Pont de Nemours and Compani“ – САЩ върху търговската марка за клас 5 по Международната класификация на стоките и услугите, използвал в търговската си дейност без правно основание марка „BASIS” като съхранявал стоки с този знак с цел продажба и ги предложил за продажба /по смисъла на Закона за марките и географските означения/  -(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., бр. 73 от 2006 г.)  1000 броя   флакони  пълни /60 г/ с гранули носещи  марка „BASIS“  Използване в търговската дейност по смисъла на ал. 1 е:

1. поставянето на знака върху стоките или върху техните опаковки;

2. предлагането на стоките с този знак за продажба или пускането им на пазара, или съхраняването им с тези цели, както и предлагането или предоставянето на услуги с този знак;

3. вносът или износът на стоките с този знак;

, обект на това изключително право на стойност около 174 000 лв., като с деянието са причинени значителни вредни последици. Престъпление по чл.172б от НК.

Обвиняемият е украински гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България. В периода от 01.05. 2016 г. до 28.05.2016 г. закупил препарати за растителна защита „BASIS“-75DF в гр.Димитровград от непознати за него лица на много изгодна цена  -  1000 опаковки по 60 г за 2500 лв. Преди да ги закупи той проверил цената и отличителните белези на препарата в интернет. Решил, че сделката е изгодна и че може да ги продаде след това с добра печалба. След около 10 дни намерил, чрез сайт в интернет купувач, свързал се с него и се уговорили да се срещнат на 28.05.2016 г. в гр. Русе. Същият ден  била извършена полицейска операция от служители на ГПУ-Русе относно контрола на неистински и подправени лекарства и незаконно пренасяне на лекарствени средства. При извършена проверката на ТИР паркинг в близост до ГКПП-Дунав мост в гр. Русе, в автомобил били намерени препарат за растителна защита без документи за произход и собственост на стоката.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари