Насрочиха датата на делото срещу украинеца, обвинен за смъртта на сънародник в Русе

1
Мъжът е обвинен в умишлено убийство
Мъжът е обвинен в умишлено убийство Снимка: Dunavmost

Мъжът е обвинен в умишлено убийство

В Окръжен съд - Русе беше проведено разпоредителното заседание по делото срещу украинския водач на ТИР Я. О., привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на сънародника си В. К. на 05.03.2023 г. на ТИР-паркинг в Русе.

Окръжен съд - Русе на 10.03.2023 г. взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемият Я. О., украински гражданин, женен, неосъждан, съобщиха от държавното обвинение.

Младият мъж е обвинен в това, че на 05.03.2023 г. е нанесъл силен и целенасочен удар в главата на пострадалия, който пада на земята и получава тежка черепно мозъчна травма, довела до настъпването на смъртта на В.К. Чрез действията си украинския шофьор на ТИР Я.О. осъществил състава на чл. 115 от НК умишлено умъртвил другиго.

Съдът насрочи делото за разглеждане в открито съдебно заседание за 19.03.2024 г. от 13:30 часа.

Чл. 115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    чичомиткобрат
    Не бива така, той е украинец, това са богопомазан народ като евреите. На тях трябва всичко което направят да се награждава. Трябва да му дадат парична награда в размер на 220 милиона CHF и да му подарят земя в някое от най-красивите места в България със 4-етажно имение на земята и всяка година да му изплащат по 1 милион CHF само за това че хаби въздуха и сере. Слава Cocaine!
  • 5
    1
    Слава России!
    Винаги съм казвал, че украинците са мършав народ по рождение. Хич не го съдете в България, да ми се излежава по затворите за наша сметка, а го екстрадирайте в Усрайна, на фронта, да се бие срещу лошия Вова Путин. Те, братушките, знаят как се превъзпитават боклуци като тоя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари