Обявиха конкурс за съдебен деловодител в Районна прокуратура - Русе

3
Срокът за подаване на документи е до 17 януари
Срокът за подаване на документи е до 17 януари Снимка: Dunavmost

Срокът за подаване на документи е до 17 януари

Районна прокуратура - Русе обявява конкурс за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността „СЪДЕБЕН ДЕЛОВОДИТЕЛ“ в съдебния район на Районна прокуратура - Русе, при условията на чл. 67, ал. 1, т. 1 от КТ. Конкурсът да се проведе с кандидати, които отговарят на следните условия:

Основни изисквания: Кандидатът да е лице, което:

• има българско гражданство, гражданин е на друга държава – членка на ЕС, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;

• е навършило пълнолетие;

• не е поставено под запрещение;

• има минимална степен на завършено образование – средно;

• има минимален професионален опит: 3 години трудов стаж;

• не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;

• притежава необходимите професионални и нравствени качества;

• да отговаря напълно на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ;

• не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност.

Специфични изисквания:

• компютърна грамотност – MS Office (Word, Excel, Outlook), Internet;

• работа със стандартно офис-оборудване;

• умение за работа с граждани;

• добра писмена и езикова култура;

• умение за работа в екип;

• комуникативност, организираност и експедитивност.

Описание на длъжността: Съдебният деловодител приема и регистрира входящата кореспонденция. Образува в преписки и дела разпределените входящи документи. Извършва вписвания в съответните деловодни книги и в Унифицираната информационна система (УИС) на Прокуратурата на Република България. Предава на прокурорите разпределения доклад. Следи служебно за изтичане на съответните процесуални срокове и уведомява за това прокурорите. Отговаря за подреждането и съхраняването на делата в деловодството. Предоставя справки по делата и преписките. Подготвя и изпраща до съответната инстанция преписките и делата, по които са постъпили жалби. Предава в архив приключените преписки и дела.

Конкурсът ще се проведе на три етапа: 1) по документи; 2) решаване на тест; 3) практическа задача и събеседване. До участие във втори етап (решаване на тест) се допускат кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата. На допуснатите до втори етап кандидати ще бъде раздаден предварително отпечатан идентичен тест. Тестът съдържа 30 (тридесет) въпроса – 15 от тях касаят длъжността, за която се кандидатства и свързаната с това нормативна уредба (Етичен кодекс, ПАПРБ, ЗСВ), и 15 въпроса относно проверка на общата култура и логическото мислене на кандидатите.

Време за решаване на теста – 60 минути. Допуснатите до трети етап (практическа задача и събеседване) кандидати ще разполагат с определено време за изготвяне на документ в Word, от който да са видни компютърната им грамотност, както и езиковата и писмена култура.

С всеки един от кандидатите ще се проведе събеседване относно личната мотивация за работа, готовност за поемане на допълнителни трудови ангажименти, способност за работа в екип и други качества, необходими за заемане на длъжността. При третия етап всеки един от кандидатите ще се оценява по шестобалната система. Крайната оценка от третия етап се формира като средноаритметична оценка от оценките на членовете на комисията. Класирането на кандидатите ще се извърши съобразно получения от тях резултат от втория и третия етап.

Кандидатите лично или чрез пълномощник следва да представят следните документи:

1) Писмено заявление; 2) Автобиография - тип СV; 3) Декларация по чл. 95, ал. 2, т. 1 от ПАПРБ вр. чл. 340а, ал. 1 от ЗСВ; 4) Копия от документи за придобита образователно – квалификационна степен; 5) Копия от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит; 6) Медицинско свидетелство за работа; 7) Медицинско свидетелство, че лицето не страда от психическо заболяване; 8) Други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността – по преценка на кандидата. Декларация по чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ се подава от лицето, избрано в конкурсната процедура.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост. Същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от МП, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Документите на кандидатите се приемат в Районна прокуратураРусе, Съдебна палата, ет. 2, ст. 41, в 30-дневен срок от деня, следващ публикуването на обявата – до 17.01.2024 год., включително.

Длъжностната характеристика за конкурсната длъжност е на разположение за запознаване на всеки кандидат при подаване на документите.

Всички съобщения във връзка с конкурса се обявяват на информационното табло в Съдебната палата и на интернет страницата на Районна прокуратураРусе: http://www.prb.bg/bg/rpruse/konkursi.

За допълнителна информация – тел. 082/881 341

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    абе,
    що не напишете името и да се свършва, тъкмо ще разберем колко сте запознати!
  • 5
    3
    Запознат
    Хахахаха. То отдавна се знае кой ще е назначен. За да бъдеш назначен в Русенската съдебна система е необходимо само едно- да познаваш точният човек. Знанията и уменията са без значение. Цели семейства са на хранилката в съда. Съпрузи, братя и сестри, кръстници и прочие. Има дори случай майка урежда двете си деца на хранилката, тоест цялата рода бачка в съда. Там случайни хора няма... А конфликтът на интереси? Ами майната му ...
  • 16
    2
    Русенец
    Тя отдавна е избрана - КОНкурса е проформа, обявен поради изискване на закона, които точно Гошо Шанса и подопечните му неспазват !
  • 20
    1
    Най-важните специфични...
    1. Безгранична вярност на Гошо Шанса и поверената му шайка прокурори. 2. Ако е засукана момата - да е дашна. 3. Интригантките, клюкарките и полицейските съпруги са с предимство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари