Сгащиха младежи с трева край лесопарк "Липник"

0
Те се движели в "Мерцедес" с ремарке, което било без регистрационни табели
Те се движели в "Мерцедес" с ремарке, което било без регистрационни табели

На 15 декември граждани са сигнализирали за съмнителен автомобил с ремарке, движещ се в района на заведение в лесопарк "Липник" край с. Николово. 

По сигнала е изпратен служител от участъка в гр. Мартен, който отговаря за района на селото. Полицаят отишъл на място и на разклона от паркинга на заведението засякъл към него да се приближава лек автомобил "Мерцедес“ с ремарке.

Служителят спрял колата, представил се на водача и извършил проверка. В колата са се намирали шофьорът - 29-годишен от Русе и пътник - 25-годишен негов съгражданин. На място за съдействие на колегата си са изпратени и други служители от Второ РУ. Изяснено е, че тегленото от колата ремарке е нямало регистрационни табели и е било натоварено с няколко дървени трупи, а единият от мъжете предал найлонов плик, съдържащ суха тревна маса.

Двамата мъже са били отведени във Второ РУ за изясняване на случая, който е документиран от органите на разследването, като е образувано бързо производство за престъпления по чл. 235, чл. 354а, чл.343б, от НК. Работата продължава.

В друг случай служители от РУ - Сливо поле са открили канабис в лек автомобил.

На 15 декември, при обход, дежурен автонаряд на районното управление в гр. Сливо поле установява два автомобила паркирани вдясно от бул. България в гр. Сливо поле, на изхода от града в посока гр. Силистра. Колите били с марки „Пежо“ и Хонда“. Във втората са се намирали двама млади мъже - 18-годишен от гр. Сливо поле и 24-годишен от гр. Тутракан.

При полицейската проверка в пежото, управлявано от 18-годишния, служителите на реда са открили картонена кутия от мобилен телефон.  В нея е имало полиетиленови пликове, пълни с топчета от суха тревна маса със зеленикав цвят, в различни размери. На място е била изпратена дежурна оперативна група на полицията, която е извършила оглед. При него, в лекия автомобил „Пежо“, са открити две кутии с топчета от зеленикава тревна маса, а в близост до автомобила електронна везна, гриндер и хартийки за свиване на цигари, както и полиетиленов плик с топче суха трева.

При направен полеви тест, тревата е дала положителен резултата за канабис. Случаят е документиран от разследващ полицай, по него е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор при РРП. 18-годишният е бил задържан от полицаите по ЗМВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари