Продават и последния собствен магазин на "Карфур"

0
Търсят купувач за обекта в Бургас при начална цена над 14.5 млн. лева
Търсят купувач за обекта в Бургас при начална цена над 14.5 млн. лева

И последният собствен магазин на "Карфур" е обявен за продажба от частен съдебен изпълнител заради необслужвани дългове на собственика "КМБ България", която е част от гръцката Marinopoulos, съобщава "Капитал".

Сега купувач се търси за най-стария обект, с който френската търговска верига влезе в България – този в Бургас, при начална цена от малко над 14.5 млн. лв.

От офиса на съдебния изпълнител Тотко Колев отказаха информация по искане на кой кредитор се организира сегашната процедура. Върху имота обаче има ипотека в Алфа банк. Българският й клон беше придобит от Пощенска банка, но по информация на "Капитал" заемите и обезпеченията на "КМБ България" са отишли към лондонския клон на Алфа банк.

Върху бургаския обект има и няколко възбрани от Банка Пиреос и доставчици на магазина, показва справка в Имотния регистър. По-рано тази година през частен съдебен изпълнител кредиторът Уникредит Булбанк придоби най-големия хипермаркет на "Карфур" - в софийския The Mall. За продажба беше обявен и магазинът на веригата в Стара Загора, но при първия търг купувач не се яви. Пак през съдия-изпълнител се предложи и хипермаркет в недостроения мол в "Люлин", който е на гръцката Marinopoulos.

Отделно има внесени много искове за несъстоятелност на "КМБ България". Дружеството е собственост на гръцката Marinopoulos, която държи правата за франчайз на френската Carrefour в България и още няколко държави и пред седмици влезе в процедура по защита от кредитори в Гърция.

Източник: КАПИТАЛ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари