Nike започва да продава маратонки втора употреба

3
"Леко износените обувки" ще са с до 40% по-евтини от оригиналните
"Леко износените обувки" ще са с до 40% по-евтини от оригиналните

"Леко износените обувки" ще са с до 40% по-евтини от оригиналните

Nike ще започне да предлага маратонки втора употреба в някои свои магазини в САЩ, предаде Zero Hedge, цитиран от Money.bg.

Причината за тази привидно нелогична стъпка е желанието на компанията да намали въглеродния си отпечатък.

"Леко износените обувки", разбира се, ще се търгуват на значително по-ниска стойност от оригиналите. Според компанията те ще са с до 40% по-евтини от тях.

За тази програма ще се приемат маратонки, върнати в магазините до два месеца след закупуването им. Те трябва да изглеждат "като нови" или да имат "леки несъвършенства". След връщането им, те ще оценяват по скала на износеността и ще се почистват на ръка от служители на компанията. При приключване на обработката, те ще се добавят към продуктовата линия Nike Refurbished.

Това е част от усилията на Nike за преминаване към кръгова икономика и удължаване на жизнения цикъл на продуктите си. За момента тя ще дебютира в 15 магазина в САЩ. Те ще започнат да предлагат маратонките втора ръка от края на месеца. В последствие към тях ще се добавят и други. Догодина, освен маратонки, те могат да започнат да предлагат и други продукти на компанията втора ръка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари