Украйна получи рекордна финансова помощ от САЩ

0
Това е най-високата сума за последните 6 месеца
Това е най-високата сума за последните 6 месеца Снимка: БГНЕС

Това е най-високата сума за последните 6 месеца

Размерът на финансовата помощ, която Украйна е получила от чуждестранни донори, е 4,6 милиарда долара, което е най-високата сума за последните шест месеца, обяви днес украинският министър на финансите Серхий Марченко, предаде БГНЕС,.

"Тези средства са много важни за нас. Те ни позволиха да увеличим размера на средствата, получени от донори през август, до 4,6 милиарда долара. Това е най-голямата сума за месец, която сме получавали през последните шест месеца", каза той по телевизионния канал "Рада".

Според Марченко средствата, получени от западните страни, са позволили на Украйна да финансира всички необходими бюджетни разходи.

На 24 август украинският премиер Денис Шмигал заяви, че бюджетът на страната е получил 3 милиарда долара като първи транш от безвъзмездната помощ от САЩ в размер на 4,5 милиарда долара. В началото на август украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ЕС изкуствено забавя макрофинансовата помощ за Украйна в размер на 8 милиарда евро.

По-рано заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Игор Жовква обвини Германия, че блокира макрофинансовата помощ в размер на 9 милиарда  евро. По думите му, Украйна вече е получила 1 милиарда евро, но Германия и някои други европейски страни бавят предоставянето на останалите 8 милиарда евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    хахаха
    Тези пари са всичко друго на света ама не и подарък. Върви им лихва тънката и няма шест пет. Затова на наркомана му е така окривена брадясалата вече чутура проста. Колкото повече седи на власт и лае, с толкова повече пари ще загробят усраината проста. дупе да ви е яко на вас и децата ви хохли сдухани.
  • 10
    3
    Читател
    Дъртият задокеански ястреб,с действията си ще предизвика трета световна, ядрена война.Този път Белия дом където се подвизава старият Джо,ще остане без покрив,защото обстоятелствата се промениха в полза на съвременните оръжия.
  • 11
    2
    Финансова помощ, ама...
    Под формата на заеми!
  • 8
    1
    Гошо куче лошо
    К.рви и бело... майкоооооо Ще има лелей, лелееййй. Децата на децата на децата на децата на децата ще ги върнат ... някой ден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари