Виктор Орбан смята Украйна за "икономически несъществуваща държава"

4
Военният конфликт в Украйна ще приключи веднага щом САЩ и ЕС спрат да предоставят финансова подкрепа на Киев, уточни Виктор Орбан
Военният конфликт в Украйна ще приключи веднага щом САЩ и ЕС спрат да предоставят финансова подкрепа на Киев, уточни Виктор Орбан Снимка: Facebook

Военният конфликт в Украйна ще приключи веднага щом САЩ и ЕС спрат да предоставят финансова подкрепа на Киев, уточни Виктор Орбан

"Военният конфликт в Украйна ще приключи веднага щом САЩ и Европейският съюз спрат да предоставят финансова подкрепа на Киев". Това подчерта министър-председателят на Унгария Виктор Орбан в интервю за радио Kossuth, като отбеляза, че смята Украйна за "финансово и икономически несъстоятелна“ държава, предаде Агенция Фокус.

"Украйна е икономически несъществуваща страна и въпросът е дали ние ще спасим Украйна. Веднага щом САЩ и Европейският съюз решат да спрат финансирането на украинската държава, войната ще приключи“, изрази увереност лидерът на кабинета в Будапеща.

"В момента ситуацията е различна: унгарските данъкоплатци също подкрепят Украйна чрез общия европейски бюджет. Затова е лошо, че унгарското малцинство все още бива подлагано на притеснения в Украйна", коментира още Орбан.

По думите му благодарение на финансовата помощ от САЩ и ЕС в Украйна се изплащат пенсии и заплати, работи държавна администрация и функционира здравната система. "Очевидно е, че тази ситуация не може да продължи дълго време“, заключи премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Имре НАД
    Над става министър-председател отново по време на антисъветската революция през 1956 г. На 31 октомври той обявява, че Унгария се оттегля от Варшавския договор и на 1 ноември се обръща към Обединените нации и по-точно към САЩ и Великобритания да признаят Унгария за независима. След потушаването на бунта от съветските войски Над се скрива в Югославското посолство. Арестуван е на 22 ноември и е прехвърлен в Румъния. Върнат е в Будапеща и след таен процес е обесен на 16 юни 1958 г. Погребан е със съмишлениците му извън Будапеща. Достъпът до гробовете е забранен до 1989 г.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари