Русия обвини Запада, че е откраднал нейните златни и валутни резерви

3
Дмитрий Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост
Дмитрий Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост Снимка: БТА / АР

Дмитрий Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост

Кремъл обвини днес западните държави, че "на практика са откраднали" руските златни и валутни резерви със санкциите, наложени след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

В разговор с журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, беше попитан за предложението на Европейския съюз да се дадат замразени руски активи на Украйна. "На практика значителна част от нашите резерви бяха откраднати от някои конкретни западни държави", отговори той.

Безпрецедентните санкции, наложени на Русия, замразиха около половината от нейните златни и валутни резерви, които преди началото на войната се равняваха на близо 640 милиарда. Миналата седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи ЕС да обмисли прехвърляне на част от замразените активи към Украйна, отбелязва Ройтерс.

Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Копейкин
    Каквото почукало, такова се обадило. Ако ватниците не бяха нападали чужда земя и да я унищожават, щяха да си имат резерви. Сега някой трябва да плати идиотията на Путлер.
  • -7
    2
    Значи тея ботове
    Си държат резервите извън Русия? Как точно става кражбата? Направо изтрещяха тея кремълски гоблини...
  • 3
    1
    ...
    ето с това и ще прехвърлят червената линия. нали не си мислят, че ще им мине отръки ? ще изравнят всеки един голям град в усрайна със земята, всеки трафопост пък нека после я презастроят с тези 640 милиарда. с раздаването на тези активи ще се вкарате в още по-голяма криза вместо да помогнете на който и да било усраинец. ще се мре здраво и поголовно .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари