Русенка: Общината и РИОСВ - Русе имитират дейност

0
Ивелина Пенчева иска да мотивира русенци да участват в Обществения съвет по Околна среда
Ивелина Пенчева иска да мотивира русенци да участват в Обществения съвет по Околна среда

Ивелина Пенчева иска да мотивира русенци да участват в Обществения съвет по Околна среда

Ето какво пише тя в групата "Обществен съвет Русе":

"Здравейте, бих искала да ви покажа как Общината и РИОСВ-Русе имитират дейност, за да ви мотивирам да участвате в заседанията на Обществения съвет по Околна среда и да накараме институциите да си вършат работата, а промишлеността да спазва законите!

На последното заседание, г-н Недев обеща 1. да иска целогодишно измерване на бензена в Западна промишлена зона и 2. да пита РЗИ за въздействието на бензена върху човешкото здраве.

Въпреки високите стойности на бензен през 10-те дни на работа на мобилната станция през февруари (вижда се на графиката), МОСВ и РИОСВ твърдят, че превишаване няма, защото по закон се следят средногодишните стойности (при липса на целогодишно измерване в Западна промишлена зона, те винаги ще са под допустимите 5мгр/м3 )

За да е по-сигурно, че средногодишните стойности стойности на бензена в ЗПЗ ще са в нормата, тази година Русе не е включен в графика на МАС, понеже и Общината не си е спазила обещанието да поиска станция в двора на ОУ "Ангел Кънчев"!

Всичко щеше да е наред, ако не беше вярно написаното в писмото на РЗИ, че НЯМА безопасна концентрация на бензена (няма да ви качвам отговора на РЗИ до Общината, защото в него е копирана информация от Уикипедия и от https://eea.government.bg/bg/output/daily/pollutants/be.html)

Надявам се на следващото заседание на ОС по ОС, когато Общината ще отчете "добре свършената си работа", да дойдат повече хора, за да не оставяме този съвет да се превръща в група за взаимопомощ, която изслушва другарите от Топлофикация, ВиК, Брикетна фабрика и др., обясняващи какво им пречи да спазват законите, и ги успокоява, че ще ги изчака да си приведат в норма производствата, за да организира поредната екскурзия на граждани, с цел да ги убеди, че всичко е ок само в "Деня на отворените врати", разбира се!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Ашколсун
    Ха! Вазиленка не работи ли там? И чакаш от То да работи ли? То работи, ама на другия фронт. Питай оня въф фацебукя на кой фронт е силна с Вазелиния
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари