Регионалният министър за магистрала "Хемус": Още не е правено отчуждаване на земя, проспани са 2 години

0
"Никога не е било възможно магистрала „Хемус” да бъде построена до 2024 г.", каза министър Гроздан Караджов
"Никога не е било възможно магистрала „Хемус” да бъде построена до 2024 г.", каза министър Гроздан Караджов Видео: NOVA

"Никога не е било възможно магистрала „Хемус” да бъде построена до 2024 г."

Това каза регионалният министър Гроздан Караджов в студиото на „Здравей, България” по NOVA. Подобна прогноза той сложи в графата „предизборни обещания”.

„Могло е да нарисуват „Хемус” до 2024 г. Това се прави и в момента, като работата никога не е спирала. Работата по проектирането също не е спирана. Първият участък е почти готов. При участъците „2” и „3” - при „2” има нужда от преработка, защото е било предвидено първоначално да има тунел, който сега отпада - лошо проектиране. Затова той ще стане догодина пролетта. „Участък 3” - по същия начин - до края на годината ще бъде готов. Няма никакво значение кога ще станат 1, 2, 3, 4, 5, 6 участъци. Най-първата възможна практическа полза за шофьорите ще бъде, когато се завърши „Участък 6”, уточни министърът. 

„В 4 и 5 участък имаме проблеми, защото земята все още не е отчуждена. Там имаме проекти, но отчуждаване не е извършено. Това са две години, които са проспани. Тези два участъка имат незаконно строителство. При тях нищо не се прави сега, защото се отчуждава. Първо трябва да стане това, после да извадим разрешение за строеж и трето - да минем през Народното събрание”, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари