Гроздан Караджов: Хората са обезверени от размотаване между институциите и нерешени с години проблеми

0
За съжаление, част от поставените частни казуси не са изцяло в правомощията ми, пише Гроздан Караджов
За съжаление, част от поставените частни казуси не са изцяло в правомощията ми, пише Гроздан Караджов

Размотаване между институциите и нерешени с години проблеми – така може да се обобщи вторият ми приемен ден за граждани.

Това пише в социалната мрежа министъра на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Ето какво още сподели Гроздан Караджов:

Вчера се срещнах с още 12 граждани. Хората дойдоха от Ловеч, Сандански, Берковица, София.

За съжаление, част от поставените частни казуси не са изцяло в правомощията на министъра на регионалното развитие и благоустройството, а на местната власт и съда. Като например липсата на канализация в столични райони, постройки, за чиято законност отговарят общините. Хората са обезверени, защото с години търсят правата си без резултат.

И този път гражданите насочиха вниманието ми към необходимостта от промени в различни нормативни документи като например законите за етажната собственост, за устройство на територията.

Всеки един от казусите ще бъде обстойно разгледан от експертите в министерството на регионалното развитие и благоустройството и подчинените му структури. Гражданите ще получат отговор и той няма да е формален.

Следващият ми приемен ден се измества за 8 януари 2022 г. заради насрочено за четвъртък, 30 декември, заседание на кабинета и предстоящите новогодишни празници. През новата година приемният ми ден ще бъде всяка седмица и ще се срещам със записалите се над 100 души досега по график по реда на заявките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари