Гроздан Караджов: Старите корупционни практики при пътищата продължават

0
Връщаме на Европейската комисия пари, които са ни предоставени, защото не успяваме да ги усвоим, коментира бившият регионален министър
Връщаме на Европейската комисия пари, които са ни предоставени, защото не успяваме да ги усвоим, коментира бившият регионален министър Снимка: БНТ

Връщаме на Европейската комисия пари, които са ни предоставени, защото не успяваме да ги усвоим, коментира бившият регионален министър

Би трябвало да сме доволни, че правителството отпуска над 10 млрд. капиталови разходи, но по-важен е въпросът как ще се усвоят. Това каза бившият регионален министър, сега депутат от "Има такъв народ" Гроздан Караджов в "Говори сега" по БНТ по повод изказването на финансовия министър Асен Василев, че са заложени капиталови разходи в бюджета за следващата година с 25% повече спрямо тази година.

"Колкото повече пари се дават за капиталови разходи, това означава, че всеки един от нас малко или много забогатява с тези средства. Когато отидем на Запад и се сравняваме с напреднали европейски държави, казваме вижте какъв им е стандартът, какви са им пътищата, тротоарите - драстична е разликата. Това са капиталовите разходи - те не са само за нас, остават за нашите деца и внуци. Могат ли да се усвоят през следващата година обаче е друг въпрос", каза Гроздан Караджов.

"Това, което куца при общините, както и при централната държавна администрация е, че те нямат строителни книжа, нямат разрешения за строеж, а без разрешение за строеж не може да усвоиш никакви пари. Дори връщаме на Европейската комисия пари, които са ни предоставени, защото не успяваме да ги усвоим. През 2022 г. отпуснахме 420 млн. лева на общините, но трансферите си стоят "паркирани" пред общините. Ще се учудя, ако в рамките на 3 години дори половината се усвоят, това е предизвикателство към кметовете", уточни бившият регионален министър.

"Старите корупционни практики при пътищата, заради които бяха най-големите скандали, това нещо си продължава, както си беше", категоричен е Караджов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари