Полицаи предотвратиха телефонна измама за 20 000 лева

0
Полицейска проверка на пътя спести на възрастния мъж от Бяла раздялата с крупната сума
Полицейска проверка на пътя спести на възрастния мъж от Бяла раздялата с крупната сума

Полицейска проверка на пътя спести на възрастния мъж от Бяла раздялата с крупната сума 

Вчера преди обед на стационарния телефонен номер на 76-годишен мъж от град Бяла се е обадил непознат за него, който се е представил за полицейски служител. Обаждащият се е провел последователно разговори с беленчанина и със съпругата му, като от тях семейството останало с впечатлението, че се налага да помагат на полицията за залавяне на измамници.

76-годишният мъж се съгласил да отиде с колата си до Русе, където да предаде в района на бензиностанция сумата от 20 000 лв., според уговорката с обаждащия се. Мъжът от Бяла се качил в личния си автомобил и се отправил с него към областния град, вземайки със себе си сумата от 20-те хиляди лева, които щял да предаде на "полицейски служители" за целта на разследването им.

Така движейки се с колата си към Русе, преди да достигне уговореното място, по пътя бил спрян от полицейски екип на ОДМВР - Русе. В хода на последвалата проверка станало ясно, както за целта на пътуването му, така и за крупната сума в колата, с която бил на път да се раздели, предавайки я на престъпниците. По този начин довършването на криминалното деяние е било предотвратено от служителите на реда. Последвало е документиране на случая. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ – Бяла и се работи по разследването му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Ега ти...
    Спрели го. Разбрали за това, че е измама и го документирали. А бе, прошляци, защо не отидохте и не хванахте измамника. Вашата работа свършва с документиране!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари